Кирил Пиронков: Цвети тренира с 15 кг камък

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:45 / 17.01.2006
1560
Бившият национал по гребане Кирил Пиронков освен баща на Цветана е и неин треньор. По здравословни причини той не замина за Мелбърн, а остана в Пловдив. С нея там е 23-годишният й брат Енчо. Кирил Пиронков даде интервю за вестник "Труд" след сензационната победа на дъщеря си над звездата Винъс Уилямс в І кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

- Г-н Пиронков, вярвахте ли, че Цвети ще отстрани 10-ата в света, и то още в първия кръг?

- Винъс не е просто десета, а една от най-великите тенисистки. Въпреки че знам в каква добра форма е Цвети, никой не може да е сигурен в победата си срещу такава именита състезателка. Това й казах - да не вярва, че може да победи, а просто да играе срещу американката както срещу всяка друга. Да се абстрахира от факта, че по трибуните има 15 000 зрители, да не се скове от напрежение и да не може да покаже това, на което е способна!

- За седмица Цвети загуби сензационно от Еми Лайне (Финландия), а после хвърли бомбата в Мелбърн. Кое е истинското лице на дъщеря ви?

- И двете лица са нейни. Тя е от типа на гладиаторите - в един мач я пребиват от бой, но в следващия се бие докрай и надделява! Така беше и в двубоя срещу американката.

- Сега е на ред друга американка...

- Казах й да забрави час по-скоро мача с Уилямс, защото й предстои не по-малко труден мач.

- Как се готвихте за първенството в Мелбърн?

- Нищо по-различно от друг път. Вместо закуска -крос, след това 2 пъти на ден по 2 часа тенис, плуване и накрая - обратно на гребния канал в Пловдив. Там всеки божи ден Цвети вдигаше 15-килограмов камък на входа на старите хангари за кану-каяк. Камъкът се изтърка от вдигане, но и силата на Цвети постоянно нараства. Надявам се и други да го усетят.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 18


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).