След 4 "сухи" мрежи вратарят на Локо има шанс да участва на световното в Катар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:02 / 19.09.2022
5037
Чудесните игри и страхотната форма, в която се намира вратарят на Локомотив (Пловдив) Динко Хоркаш, го изправят пред сериозна дилема. Стражът записа 4 "сухи" мрежи под рамката на "смърфовете" и е впечатлил селекционера на националния отбор на Босна и Херцеговина Ивайло Петев, който има намерение да изпрати повиквателна на хърватина.

Оказва се, че 23-годишният играч има и босненски паспорт и това му дава реална възможност да стане съотборник на Един Джеко.

Юношата на Динамо (Загреб) и агентът му обаче все още се колебаят дали да отговорят положително на подобна покана, тъй като според медиите в Хърватия той има реален шанс да попадне сред избраниците на селекционера Златко Далич за световното първенство в Катар. Повод за подобни призиви дават неубедителните изяви на двамата подгласници на стража на Динамо (Загреб) Доминик Ливакович.

Както е известно, именно заради него Хоркаш напусна родния си клуб. В същото време другите две опции са Ивица Ивушич, който пази за Осиек, но до този момент от кампанията е допуснал 13 гола в 10 мача, информира "Тема спорт". Още по-притеснителна е формата на вратаря на Риека Недялко Лабрович, който е с едва 1 чиста мрежа от 9 опита, в които е получил цели 16 попадения.

В същото време Хоркаш само за 5 мача се превърна в любимец на черно-бялата агитка. Той се възползва от заболяването на Илко Пиргов и грабна своя шанс, като с прекрасните си спасявания и стабилните си игри е с основна заслуга за победите над Ботев (Пловдив), Септември (София) и Черно море, а преди това отново негови чудесни реакции донесоха точката на "смърфовете" при визитата на Локомотив (София).


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).