ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Митко Джоров се разсърди на Plovdiv24.bg: Как да издържи терен, на който всеки ден тренират 300 деца?
Автор: Стойчо Генов 10:54 / 21.10.2022Коментари (0)5238
©
Главният треньор на детско-юношеската школа на Спартак (Пловдив) Митко Джоров се разсърди на Plovdiv24.bg за статията относно ужасното състояние на терена на клубната база в "Кючук Париж" (бивш Работнически център и бивша база на ФК Векта).

Според известния пловдивски специалист статията е "много необективна и недобронамерена". Джоров визира твърдението ни че "За да се стигне до тази грозна и тъжна картина има само две причини - или липсват финансови средства за поддържането на тревния терен, или работниците, които трябва да правят това, са некадърни и не знаят как става".

Митко Джоров използва личния си профил във Фейсбук, за да даде разяснение по темата и на свой ред да зададе още 4 въпроса. Написаното от него обаче потвърждава тезата ни, че всичко опира до пари. Треньорът изтъква, че на въпросния терен ЕЖЕДНЕВНО тренират 300 деца ...

Тук нашата медия може да зададе следните въпроси:

Нормално ли е 300 деца да тренират всеки ден на един и същи терен?

Невъзможно ли е ръководството на клуба (разбирай собственика Динко Миленчев) да използва под наем един или два други терена, на които да се водят занимания?

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса мнението на Митко Джоров:

Тъй като вчера излезна една много необективна и недобронамерена статия, свързана с два въпроса, които според автора са риторични, аз си позволявам да отправя още няколко въпроса:

1. Възможно ли е тревен терен, на който ежедневно тренират 300 деца и се играят по 3-4 мача в събота и неделя да издържи и да изглежда добре?!

2. Кое е по-важно? Терена да изглежда добре или децата да спортуват? Отварям скоба свързана с демагогията за опазване здравето на децата. Терена няма как да увреди повече здравето на децата от една асфалтова площадка постлана с зелена изкуствена материя, посипана с черни гумени топчета, които гогато е горещо излъчват допълнителна топлина отделят странни газови емисии. Нашият терен не е вреден за здравето на децата, но не допринася за оптимизирането на ДИНАМИКАТА И ПРЕЦИЗНОСТТА НА ИГРАТА. От друга страна развива много по-добре бързината на реакция, баланса, ловкостта и пъргавината. Нашето поколение порасна само на такива терени беше здраво и атлетично.

3. Когато имаш едногодишен договор за наем и стопанисване на база, тогава една инвестиция от соларни батерии за баните и осветление на шест декара площ, което работи и се заплаща всяка вечер от 19 до 21 часа, оправдана инвестиция ли е или благороден жест?!

4. Не съм нито политик, нито адвокат, нито запалянко. Аз работя тази професия от 1994-та година и съм започнал от игрищата на гребната база, преди да бъдат реконстроирани. Аз лично пишех докладни до моите шефове, шефовете на общината и всички възможни институции, за да се подобрят условията ми на работа, така че и сега знам, че моите шефове, кандидатства да направят закрит балон и открито помощно игрище за тренировка, за да може основния терен да почива и се стопанисва професионално, ако се получи концесионен договор. В този смисъл отговарям на въпроса ЛАИЦИ ЛИ РАБОТЯТ В СПАРТАК, ЧЕ БАЗАТА ИЗГЛЕЖДА ТАКА!
Още по темата: общо новини по темата: 72
16.09.2023
20.04.2023
01.04.2023
27.03.2023
24.03.2023
20.03.2023
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Предстои един от мачовете на сезона за Спартак! "Гладиаторите" призоваха за подкрепа
Девета поредна наказателна акция на Спартак, Ариф блесна с два гола и асистенция
Спартак с осма поредна победа след драматичен мач в Раковски
Спартак гостува на корав съперник в търсене на нов успех
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: