Млад нападател от Кот д'Ивоар избухна при дебюта си с два гола за Ботев II

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
18:52 / 24.10.2022
4519
Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) продължи отличната си форма напоследък при домакинските срещи. В мач от 14-ия кръг на Втора лига "канарчетата" се наложиха с 2:0 над Добруджа.

В герой за "жълто-черните" се превърна дебютиралият Абдулайе Траоре, като роденият през 2003 година нападател вкара и двата гола. Със силни изяви се отчете и вратарят Християн Славков.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че за привличането на младия нападател от Кот д'Ивоар още преди месец спомена изпълнителният директор на Ботев Герман Чистяков.

В 10-ата минута удар на Траоре бе спасен от вратаря, а след още толкова минути игра нападателят реализира първия си гол. Стражът на гостите сбърка грубо при изнасяне на топката, тя попадна в Траоре и той без проблеми го преодоля за 1:0 

В 31-ата минута Никола Нейчев се пребори за кълбото след центриране от фаул и отправи удар от близка дистанция, но вратарят спаси. До края на първата част липсваха положения и пред двете врати.

Втората част стартира със силен удар на Монир Ал Бадарин, пратил топката над напречната греда. В 50-ата минута гостите бяха близо до изравняването, но Християн Славков се намеси фантастично, отразявайки удар на останалия очи в очи с него Денислав Ангелов.

Последва натиск на гостите, а в 68-ата минута нов удар на Ангелов, този път с глава, мина в опасна близост до пловдивската врата. В 74-ата минута Атанас Чернев пусна извеждащ пас към Самуел Акере, който се отскубна от отбраната, но не успя да отправи добър удар и пропусна.

Секунди по-късно Акере пусна пас към Димитър Балинов, който остана очи в очи с вратаря на гостите, но ударът на бранителя бе отразен от стража. Три минути след това Славков се намеси по фантастичен начин, парирайки удар на Мартин Милушев.

В ответната атака Монир Ал Бадарин разтресе напречната греда с мощен удар от 20 метра. В 83-ата минута нападател на гостите бе изпуснат в наказателното поле и шутира, а по чудо топката мина покрай вратата.

Така се стигна до 85-ата минута, в която Траоре блесна за втори път. По подобие на Уме Емануел от последното домакинство, нападателят напредна от центъра, залъга бранители и с удар в близкия ъгъл вкара за крайното 2:0.

Ботев II стартира в състав: Християн Славков, Атанас Чернев, Никола Нейчев, Димитър Балинов, Хуго Аззи, Костадин Татаров, Мартин Ситев, Самуел Акере, Бисер Бонев, Монир Ал Бадарин, Абдулайе Траоре

Резерви: Мартин Панев, Габриел Златанов, Атанас Йорданов, Стилян Стойчев, Добромир Павлов, Даниел Гичев, Константин Павлов


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).