Всички подробности за пускането на "Бесика", бутането на Спортклуб и строежа на южната трибуна на "Лаута"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:52 / 02.11.2022
5746
Кметът на район "Южен“ Костадин Язов даде яснота по темата, която най-много вълнува в момента привържениците на Локомотив Пловдив - изграждането на новите трибуни на стадиона. Именно Язов е упълномощен от кмета на града Здравко Димитров да изпълнява задълженията по инвеститорския контрол на обекта.

Ето какво заяви Костадин Язов относно строежа на стадиона в парк "Лаута":

В момента вървят документи за въвеждане в експлоатация на Трибуна Бесика. Те са незаобиколим фактор по смисъл на Закона на устройството на територията и всички ние искаме трибуната да стане както се прави по правилата. Предстои приключване на Акт 15, за да поканим приемателна комисия от ДНСК. Тя трябва да приеме работата, която е свършена.

Когато удостоверението за въвеждане в експлоатация е в ръцете ни, тогава ще правим планове. До седмица-две ще внесем документите в ДНСК. Не мога да се ангажирам с конкретни срокове, но предполагам, че до края на календарната година ще завършим с всичките тонове документална работа.

Относно южната трибуна - до края на годината ще приключим с всички бетонови работи и ще се занимаваме с довършителните такива - обработки по фасадите и помещенията, които са предвидени в подтрибунното пространство. Там ще са съблекалните на двата отбора и всички други изисквания на УЕФА, които трябва да ги има в хипотезата, когато я няма централната трибуна.

Още след мача с Лудогорец ще започнем да премахваме насипа на Трибуна Спортклуб. Подготвяме се и там да върви строителството паралелно с Южната трибуна. По това време ще имаме две функциониращи трибуни - Бесика и Централната, така че ще могат да се провеждат мачовете.

Разгледайте в прикачената галерия снимки от моментното състояние на двете трибуни на стадион "Локомотив"!


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).