Очаквана загуба, предстои много работа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
10:37 / 05.03.2006
1212
След снощната загуба на Локомотив Пд от Левски, официалният фен-сайт на клуба lpfc.net публикува обширен материал-анализ по случая.

500 души присъстваха на националния стадион "Васил Левски" и едва ли някой от тях е очаквал нещо, различно от загуба срещу Левски. Независимо дали ще играят с бойците си или с юношите, независимо дали ще вземат новото лице на черно-белите насериозно или ще го подценят, "сините" щяха да си приберат 3-те точки на всяка цена. Е, направиха го, като нанизаха 4 гола във вратата на Васил Камбуров, който между другото със сигурност е доволен от бройката, тъй като тя можеше да е доста по голяма. За да я спре, самият той впечатли с доста спасявания на мрежата си. И когато 90-те минути изтекоха трябва да признаем, че сме силно раздвоени. Или поне аз. Резултатът ни устройва, с оглед на положенията и затова, че след четвъртия залп Левски не продължи щурма си към вратата ни. А дори и най-оптимистично да се втренчим за нашите шансове, май би ни стигнало да помечтаем за почитен гол, който за сълажение ни убягна. И все пак на терена видяхме един отбор, който се раздаде. Един млад отбор, който има да яде много хляб, за да стъпи на националния стадион и да не трепне, че играе срещу силен отбор, какъвто е днес Левски. Редно е да запитаме, защо нови футболисти не получават картотеки и нима това се случва на всичките отбори в "А" групата ни... Или защо Стоян Колев не попадна в групата, при положение, че до последно се знаеше, че е здрав. И в един момент на терена като че ли бяха най-добрите и изявени наши футболисти, а на резервната скамейка бяха белобрадите ни юноши, които само допреди седмица ритаха наръфаното кожено кълбо върху сгурията на Лаута. Някои от тях стъпиха на най-добрият терен в България - националната арена - там, където ритат идолите на съвременния ни футбол - Бербатов, Мартин Петров и т.н. Не е сега момента да попитаме, ако някой се контузи или бъде наказан какво ще правим и как ще запълваме групата си от 18 души. Затова има време, пък и да няма - не зависи от нас.

Трябва да се каже, че "Локомотив" се превърна в отбор, който много фенове искат да виждат - младоци, които изгарят на терена. И в такива моменти мисля, че не чух някой да упрекне Христо Златински, затова че въпреки добрата си игра сбърка може би най-фатално. Спря добрият ход на пловдивчани, които изненада и мен с играта си, докато не получиха първия гол във вратата си. Той стана факт именно след грешка на младежкия национал. Невидях дали Христо погледна някой от феновете в очите, но не спря да повтаря колко съжалява, а когато мина покрай мен, очите му бяха навлажнени. Ицо, не бива да съжаляваш, че дойде при нас и хвала, затова че го направи. Грешки като тази определено изграждат всеки футболист и те задължително се случват и на най-големите твои колеги. Радвам се, че след теб бяха всички твои съотборници. Това, с което ние победихме днес Левски е единността ни. Ако не греша Левски са заедно единствено, когато отстранят някой евопейски отбор от груповата фаза и нататът по стълбицата. Вие имате нас и може би днес някои журналисти получиха ясен отговор, че феновете на Локомотив Пд винаги са с любимците си. Напрежението, което пръщеше есента бе от съвсем друго естество - такова, което не би допаднало на никой футболен човек, освен ако той не е мазохист. Тук се крие и отговорът на въпроса, защо този отбор заслужи да бъде подкрепян 90 минути, въпеки сериозния пасив в края на мача. Реалността днес просто е друга и това е ясно за всички нас. Ние сме с вас, когато показвате, че ние не сме ви безразлични. Дори и разликата в класите да е толкова очевидна, че да ни "късат шортите". Борихте се мъжки и показахте, че отборът има потенциал. Доста смело твърдение, което няма покритие от резултата, но някак си го усещам така. С надеждата, че в клуба ще се работи по правилния начин и този състав остане заедно повече от половин сезон и разбира се съществува настоящата финансова сигурност, която самия аз незнам в момента на какво ниво е.

Предстои ни мач с Нафтекс. Мач, който определено можем да вземем, стига да не се случат някои прогнози на хора, свързани с т.н. залагания, които са сигурни, че Локо Пд ще е кръводарител на шейховете. Надявам се, че това няма да се случи и ще изчакаме, за да се уверим с очите си. Дотогава се надявам тези, които днес неможаха да попаднат в групата да имат тази чест след седмица. Иначе наистина ще трябва да се запитаме какво става. И не защото тези, които си чакат картотеките ще променят коренно облика на Локомотив, а това би бил знак, че нещата не са толкова обезпокоителни, колкото изглеждат. Проблемът не е че тази пролет можем да загубим нещо съществено. Това, което всички се надяваме е, този отбор да не добутва отборът към пропастта и след половин година да няма и помен от новите ни футболисти, които играха днес на "Васил Левски".

Иначе отборът ни няма реална алтернатива към момента - едва ли ще се пребори за европейска квота, а Купата отдавна е бита карта. Зоната на изпадащите е далече, но може и от нас да зависи дали в нея няма да попадне другия пловдивски клуб. Аз самия копнея това дерби да продължи да се играе на ниво "А" група, така че това, което би оценило пролетния полусезон тази година е едно - бой над "Ботев" на Лаута. Оттова по безценно няма.


Виж коментарите (20)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 14


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).