Ръководството на ВК Марица вярва, че има шансове срещу ЦСКА

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:58 / 12.03.2010
1600
За пръв път в историята на ВК "Марица" тимът ще играе за титлата в българското първенство. Пловдивчанки се изправят в серия до 3 победи от 5 мача срещу ЦСКА. Двубоите стартират в събота от 17:30 часа в София. Следващите мачове са в неделя, отново в София и след това във вторник и сряда в Пловдив. Всички двубои са с начален час 17:30. На пресконференцията, излъчена директно в Plovdiv24.bg, присъстваха изпълнителният директор Стоян Гунчев, старши-треньорът Иван Петков, капитанката Анна Маринова и една от най-опитните волейболистки в тима Диана Даскалова.

"Ние като ръководство, треньор, имахме идея след година-две да постигнем тези резултати, но дали работихме по-добре или сме се подценили, сега сме на финал. Много съм радостен и доволен от този резултат. Дори и да не постигнем повече от финала, това за нас е много", заяви изпълнителният директор на Марица Стоян Гунчев.

"Може би аз, освен момичетата, съм най-щастливият човек от този финал. Целите ни тази година бяха да вземем медал и по възможност да се целим и по-горе. Аз вярвах в момичетата и въпреки, че не съм го казвал, знаех, че можем да стигнем до тук. Резултатите си показаха, че Марица стои много по-добре от почти всички отбори в първенството и заслужено е на това място", каза старши-треньорът на пловдивчанки Иван Петков.

"Последният мач, който играхме с ЦСКА малко не ни достигна да ги бием. В спорта по принцип "малкото" е много голяма крачка. Добре се познаваме двата отбора и се надявам да успеем да ги излъжем. Финалните мачове са много по-различни, там трябва повече опит. В нашия отбор няма хора, които са играли финал, но дано компенсираме с повече себераздаване", каза още Петков. В последния мач между двата тима в София Марица загуби с 2:3 гейма, като бе близо до победата след като стигна до тай-брек.

"Във волейбола, особено когато става въпрос за два отбора, които много пъти са играли заедно и се познават добре, домакинството не е голям фактор, така че ще направим всичко възможно да вземем нещо в София.

Изпълнителният директор на Марица Стоян Гунчев увери обществеността, че клубът е много добре осигурен финансово. Той съобщи, че няма да спира момичетата, ако отбори от чужбина искат да ги трансферират, но категорично тимът няма да се разпродава. Гунчев съобщи още, че тимът ще участва в Европейските клубни турнири, но тепърва ще се уточнява в коя група, срещу кои отбори и други подробности. Ръководството на тима изрази съжалението си, че няма зала, в която да играят и ако участват в Европа, най-вероятно ще домакинстват извън Пловдив. Стоян Гунчев съобщи, че ако в Пловдив имаше по-голяма зала - от 1000-2000 души, за финалите във вторник и сряда тя щеше да се напълни. В момента тимът ползва залата в комплекс Локомотив, в която се събират едва 2-300 души.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 23
Днес: 20
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).