15 футболни хулигани бяха осъдени по бързата процедура

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
16:48 / 12.03.2006
1248
Днес, 12 март 2006 г. Пловдивския районен съд разгледа петнадесет производства по реда на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. На Атанас Иванов, 19 г., Андрей Разпопов, 19 г., Илиян Николов 24 г., Николай Коцев, 20 г., Александър Учкунов, 18 г., Мирослав Минков, 26 г., Стоян Куртев, 30 г., Климент Славов, 17 г., Радослав Атанасов, 16 г., Иван Иванов, 16 г., Георги Станилов, 17 г., Димитър Николов, 18 г., Михаил Стефанов, 19 г., Радослав Рангелов, 18 г., и Христо Кирков, 19 г. бяха наложени наказания за това, че на проведената на 11.03.2006 г. футболна среща между отборите на ФК “Ботев” и ФК “Берое” – Стара Загора са извършили противообществена проява /спортно хулиганство/.

На Александър Учкунов, Николай Коцев, Димитър Николов, Михаил Стефанов, Радослав Рангелов, и Христо Кирков, съдът наложи предвиденото в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия административно наказание ГЛОБА в размер на 500 лв., за това че след приключване на футбулната среща на кръстовището на бул. “Източен“ и ул. “Славянска“ са хвърляли камъни по автобуси, в които са се возили фенове на “Берое“ Стара Загора.

На Климент Славов, Радослав Атанасов, Иван Иванов, Георги Станилов наложи административно наказание “Задържане в поделенията на МВР“ за срок от 3 денонощия и 1 година забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина.

На Илиян Николов за срок от 11 денонощия и 1 година забрана за посещение на спортни мероприятия .

На Андрей Разпопов и Атанас Иванов за срок от 10 денонощия и 1 година и шест месеца забрана за посещение на спортни мероприятия.
На Стоян Куртев и Мирослав Минков, и двамата от гр. Стара Загора административно наказание ГЛОБА в размер на 200 лв.
През време на задържането им нарушителите ако пожелаят могат да се включват в полагането на общественополезен труд съобразно тяхното здравословно състояние и възраст. През това време те не получават трудово възнаграждение.

Съобразно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, предвидените наказания за спортно хулиганство са: задържане в поделенията на МВР за срок от 10 до 15 денонощия; глоба от 200 до 500 лева, като съдът може да наложи и забрана за посещения на спортни мероприятия за срок от 1 до 2 години. Когато спортното хулиганство е свързано с унищожаване или повреждане на чуждо имущество или нарушителят е участвал в сбиване, задържането в поделенията на МВР е за срок от 10 до 20 денонощия, а глобата – от 500 до 1000 лева. Законът предвижда съставяне на акт от поделенията на МВР и разглеждане на делото еднолично от районен съдия в 24-часов срок от образуването му. Решението на съдията е окончателно, а наложеното наказание не се смята за осъждане по смисъла на НК.

След постановяване на решението препис от него ще бъде изпратен на съответната териториална служба на МВР по постоянен адрес на нарушителя за въвеждане на информацията в Единния автоматизиран регистър.


Виж коментарите (18)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 11


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).