Неделев: Като дете имам две тренировки с Локо (Пд) на "Лаута", нищо не ми хареса там

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
09:15 / 12.12.2022
7156
Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев продължи да изумява всички фенове на “жълто-черните", разкривайки доста любопитни неща за своята кариера, които досега не бяха известни за голяма част от футболната общественост в Пловдив. Халфът разказа, че като дете има две тренировки с Локомотив Пловдив и това се е случило преди да премине в частната футболна школа Ботев 2002.

"Не знам дали много хора знаят, но преди да отида в Ботев 2002, имам две тренировки с Локо Пловдив. Като деца. Тренирахме на една сгур на “Лаута" преди години", заяви Неделев в подкаста “При ТоТо".

"Просто с баща ми не се съгласихме за там. Не само заради игрищата, но и треньора и като цяло нищо не ни хареса там. Аз по това време си играех в моето село за отбора на Вихър (Белозем). Играех с по-големите - 90-и набор, а за такава възраст във футбола имаше огромна разлика", уточни звездата на "канарите".

Ето какво още разказа Неделев за началото в Ботев 2002 и за заповедта на Христо Стоичков да играе само с номер 8 на гърба!

Играхме една контрола с моя отбор Вихър (Белозем) срещу Ботев 2002. Бихме ги с 3:1, а аз вкарах два гола. Тогава този човек, собственикът на школата, ме взе. Най-малкият набор при тях беше 91 и затова аз почнах с тях. Този човек ми беше като втори баща - Андрей Павлов. Той ме отгледа като четвърто дете - той има 3 деца - две момчета и едно момиче. Обувки ми купуваше, уникален. За съжаление преди доста време му се случи нещастие и си замина. Андрей Павлов - уникален човек. Толкова добър, нищо лошо на никой не е направил.

Цял живот като юноша винаги съм играл с номер 10. Имаше един мач на юношеския национален отбор срещу Уелс. Двубоят беше в Етрополе, а аз бях на 16-17 години. Вкарах два гола, а след мача Ицо Стоичков влиза в съблекалнята и ми вика: "Оттук нататък ти почваш да играеш само с номер 8". И чак ми се кара, защото аз в първия момент му казах, че не искам. Майка му е много близка с цялата моя рода. Постоянно идваше в Белозем и питаше майка ми и баща ми "как е Тошко, интересуваше се от мен“. Много хубав човек, готин пич и е много народен. Много хора не го харесват, защото си казва всичко, което мисли.

Гледайте в прикаченото видео цялото участие на Неделев в подкаста "При ТоТо"!



Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).