Лукойл спечели Купата на България при мъжете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:21 / 16.03.2006
664
Въпреки всички проблеми този сезон - напуснали играчи и контузени, Лукойл Академик заслужено спечели купата на България след оспорван мач срещу Черно Море Интергруп. Студентите надвиха моряците с 86:81 в препълнената зала Дунав в Русе.

Лукойл започна по-добре мача от своя съперник и на почивката водеше с 5 точки - 46:41. В трета четвърт тима на Черно Море влезе в ритъм и спечели част с 27:15, влизайки в заключителните 10 минути с 5 точки актив. Въпреки всико академиците показаха по-качествен баскетбол и заслужено се поздравиха с успех след края на редовното време.

Македонеца на Лукойл Ристе Стефанов беше виновника за победа вкарвайки 29 точки. Гардът Ламонт Джоунс завърши с 13 точки, а центровете Бойко Младенов и Георги Давидов с по 16 точки.

За Черно Море Деян Иванов записа 21 точки, а брат му близнака Калоян 11 точки. Въпреки болката, която изпитваше Богдан Боев след контузията, която получи по време на мача, той реализира 11 точки за своя тим.

Ето и индивидуалните награди на турнира:
Най-добър реализатор: Ристе Стефанов Лукойл
Най-добър борец: Бойко Младенов Лукойл
Най-добър стрелец от наказ.линия: Деян Иванов Черно Море
Най полезен играч на турнира: Ристе Стефанов Лукойл
Най-добра петица на турнира:
Ристе Стефанов Лукойл
Ламот Джоунс Лукойл
Илия Станков Спартак
Деян Иванов Черно Море
Бойко Младенов Лукойл


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 11


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).