Денкова и Ставийски свтовни шампиони в Калгари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:58 / 25.03.2006
602
Българите Албена Денкова и Максим Ставийски спечелиха златния медал за танцови двойки на световното първенство в Калгари, следвани от канадците Мари-Франс Дюбрьой и Патрис Лозон /сребърен медал/.

На трето място останаха американците Танит Белбин и Бенджамин Агосто /бронз/, съобщи Франс прес.

"Това е важно за нашата страна, за развитието на нашия спорт. Тази вечер всички празнуват в България", каза Албена Денкова, цитирана от Асошиейтед прес. Денкова и Максим Ставийски спечелиха първото злато за своята страна на световно първенство по фигурно пързаляне, отбелязва агенцията.

"Ние не мечтаехме за това, а работихме за него", добави Ставийски.

Постоянството на българите Албена Денкова и Максим Ставийски най-накрая бе възнаградено, когато спечелиха златния медал при танцовите двойки, което е първата им голяма титла, коментира "Ройтерс".

Партньори от 1996 г., Денкова и Ставийски са се представяли на наградния подиум на европейски и световни първенства по време на дългата си кариера, но никога не са достигали до най-високото стъпало преди неочакваната си победа в Калгари.

Лидери след задължителния и оригиналния танц, българите направиха представяне за трето място във волната програма, но това бе достатъчно да спечелят наградата срещу представителите на домакините и фаворити Мари-Франс Дюброй и Патрис Лозон, пише още агенция "Ройтерс".



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 10


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).