Пловдивският гребен канал няма да види международно състезание скоро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
11:15 / 30.03.2006
2398
Международен скандал с пловдивски адрес предизвика шефът на българската федерация по гребане Митко Колев. Преди две седмици в Пловдив се проведе първата среща на няколко страни от региона, решили да направят собствена федерация по гребане. Инициативата разбира се бе българска. Нашият Митко стана и президент на тази, както се оказа по-късно, нелегитимна асоциация. От източници на Plovdiv24.com получихме информация още преди срещата в Пловдив, че тя ще донесе само негативи на страната ни. Сега вече последиците са факт.

В началото на тази седмица в Лозана, Швейцария се проведе среща на Световната федерация по гребане FISA. В документ, обобщаващ дейността на федерацията на тази среща, те строго осъждат сформирането на новата организация. В документа е записано, че други държави са алармирали световната федерация за случващото се у нас. FISA се разграничава и не признава новосформираната федерация. Световната федерация също така предупреждава тези, които симпатизират на новата конфедерация, че ще имат сериозни проблеми. Всички национални федерации, чиито гребци участват в стартове извън състезанията на FISA ще бъдат строго санкционирани. Състезателите им няма да бъдат допускани до големите състезания

Митко Колев твърдеше още преди срещата в Пловдив, че няма да има проблеми за създаването на европейска конфедерация и че FISA няма да се противопостави на това. Като резултат от неговите действия обаче България може не само да загуби правата си за домакин на първенства, а дори да бъдем лишени от правото наши гребци да участват на големи първенства.

Окончателното решение ще бъде по всяка вероятност взето на 27 май в Мюнхен, където FISA призовава всички държави, членки на Световната федерация да се явят за да бъде обсъден създалият се казус. Макар да не го вписват по директен начин в официалните си документи, е ясно, че от FISA ще санкционират най-вече България. За момента сигурното е едно - Пловдив и Гребният канал скоро няма да видят международно състезание.


Виж коментарите (18)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 11


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).