Ботев с информация за контролата срещу най-успешния клуб в Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:51 / 26.01.2023
2858
Ботев (Пловдив) излиза срещу Спартак (Москва) в последната си контрола от лагера в Дубай. Двубоят е в петък от 10:00 часа българско време.

Спарингът ще се играе на спортен комплекс "JA Sports Centre & Shooting Club", на който се проведоха и предходните две проверки за "канарчетата". Отборът на Ботев завършва лагера си в Дубай с тази контролна среща, след като направи 4:4 срещу Рига и победи с 2:1 Урал, уточниха от клуба.

Спартак (Москва), който печели 12 пъти съветското първенство и 10 пъти Руското първенство, е най-успешният клуб в Русия. Отборът от Москва печели и 10 купи на Съветския съюз, 4 купи на Русия и 1 Суперкупа на Русия. Спартак достига до полуфиналите и в трите европейски клубни турнира.

През този сезон в Руската Висша Лига, Спартак заема 2 място след Зенит (Санкт Петербург). От лятото треньор на Спартак е 33-годишният испански специалист Гийермо Абаскал. С него "гладиаторите" печелят 14 мача от 23 изиграни срещи, като губи само 5 във всички турнири.

Основен лидер на отбора през този сезон е холандецът Куинси Промес. Той е един от най-известните чуждестранни играчи в историята на клуба. Този сезон той отбелязва 14 гола и 6 асистенции в лигата и 3 гола в купата на страната.

Друг важен играч за отбора е руският нападател Александър Соболев. Статистиката му е 9 гола и 4 асистенции за първенство и купа на страната.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).