Фенове на Локо пред Общината: Абсолютно безумие е да се дават още 22 млн. лева без никакъв одит

Автор: Стойчо Генов
Коментари (12)
09:38 / 03.02.2023
5649
Фенове на Локомотив Пловдив се събраха днес пред сградата на общината, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Представители на всички "черно-бели" фракции и групи поискаха среща с кмета на града Здравко Димитров.

Ето какво заявиха пред камерата на Plovdiv24.bg привържениците:

Боян Ванев, член на УС на Фенклуб Локомотив Пловдив:

Протестът, който проведоха нашите колеги от другия отбор, не бяха за нови публични финанси към строителя, а точно обратното. В момента финансите, които са осигурени, да бъдат изразходени по предназначение. Абсолютно безумие е това, че трябват още 22 млн. лева за стадиона на Ботев.

Нека първо да се направи одит, да се види как са изхарчени средствата, които държавата вече отпусна, както и от Общината – това са над 42-43 млн. лева. И едва след това да се види какво е нужно за дофинансиране – както за единия стадион, така и за другия.

На нашия стадион продължава да се строи. До края на месеца очакваме да е готов проектът за четвъртата трибуна. След това ще се направи КСС и ще имаме точна сметка какво ще е нужно за пълното завършване на стадиона.

Ето мнението на още един от привържениците на Локомотив:

Тези 22 млн., които кметът иска да даде на строителя на стадион "Христо Ботев“, са без никакво КСС, без да се знае за какво точно и как ще бъдат похарчени.

Провокирани сме от входираното предложение на кмета към общинския съвет за отпускането на нови 22,5 млн. лева за дофинансиране на строителството на стадион "Христо Ботев“. Притеснени сме, искаме пълен финансов одит на строителството и на двата стадиона. Нека да се установи дали средствата са изразходвани по предназначение, че всичко е прозрачно и тогава да се отпуска финансиране.

Ако това предложение се приеме, ще бъдат застрашени в следващите 3 години редица инфраструктурни проекти за Пловдив, включително и за нашия стадион.

Освен това предложението на г-н Димитров идва на фона на изтичащия му мандат и е в разрез със закона за дълговете на общините. Той няма право да поема такова задължение, тъй като остават по-малко от 9 месеца, докато изтече мандатът му.

Гледайте в прикаченото видео всички мнения, изразени пред камерата на Plovdiv24.bg!



Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).