България се класира за следващия кръг на Купа Дейвис

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:54 / 09.04.2006
943
С трудна, но заслужена победа на Тодор Енев в последния мач между България и Кипър срещу Фотос Калиас, страната ни си извоюва право на участие в следващия кръг на Купа Дейвис.

Енев достигна до победа в първия сет след дълго разиграване и тайбрек. Вторият не бе проблем и бе спечелен с 6:1 в наша полза. В средата на третия сет обаче българинът получи здравословни проблеми и бе повикана лекарска помощ. Енев усети, че няма сили да спечели този сет и допусна Калиас да го вземе. В решаващия четвърти сет обаче пловдивчанинът показа отново висока класа на игра и спечели сета с 6:4, въпреки здравословния си проблем. Tака Енев спечели и мача с 7:6, 6:1, 1:6, 6:4.

В първия мач днес звездата на кипърския тим Маркос Багдатис победи първата ни ракета Илия Кушев. Кушев вчера изигра два поредни мача и обясни загубата си днес с умората.

След втората си победа Багдатис се почуства още по-голяма звезда и показа изключително пренебрежение към българската публика. Номер 25 в света изключително пренебрежително отказваше на всеки, дръзнал да му поиска автограф.

В следващия кръг България ще срещне Унгария. Мачовете ще се състоят от 21 до 23 юли. По всяка вероятност двубоите отново ще се играят в Пловдив. Организацията на кортовете на комплекс Локомотив бе на изключително високо ниво. Единственият пропуск бе липсата на допълнителни места. Организаторите обаче обещаха, че за следващите двубои ще поставят още една трибуна на втори корт точно срещу централната.

Днес над 1000 души бяха на централния корт на ТК Локомотив и подкрепяха нашите тенесисти. Екзалтираните фенове на няколко пъти почти донесоха наказание на българския тим поради несдържаността си и неприлични подвиквания към гостите.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).