Зико от "Колежа": Харесва ми! Съвсем реално е тук да се играят мачове през април!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
15:23 / 17.02.2023
8246
Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи поредната си инспекция на строителните дейности на двата стадиона – "Христо Ботев“ и "Локомотив“, за да провери лично докъде са стигнали фирмите-изпълнители и дали се спазват поетите на срещите с фенове ангажименти и срокове.

На стадион "Христо Ботев“ той завари управителят на ПИМК Илиян Филипов, който му демонстрира степента на завършеност на преградните съоръжения, покритието на козирката на централната трибуна и напредъка на довършителните дейности. Кметът остана впечатлен от идеята на колоните за входовете на стадиона да бъдат поставени стихове на клубния патрон – поета-революционер Христо Ботев.

Здравко Димитров бе запознат с отстранените от изпълнителя забележки и на място се увери, че при окончателното завършване в преградните парапети няма разминаване, както се опасяваха феновете на клуба. Подобно е положението и с дилатационните фуги, за които също имаше притеснения, но след завършването им и облицовката с подходящи материали те са добили съвсем различен вид.

Димитров разгледа и предпазната ограда на трибуната за гости и изрази опасения, че е ниска, но строителят поясни, че такава ограда е предвидена по проект.

"Виждам, че нещата вече добиват различен вид и стадионът наистина ми харесва. Получих уверението, че до края на март ще бъдат монтирани и седалките на стадиона, което прави съвсем реално тук да се играят мачове още през пролетта. На първо време за срещите ще се използва табло, което ще бъде разположено покрай терена, както поискаха от клубното ръководство. На следващата ми среща с тях ще ги призова да започнат интензивни грижи и за тревното покритие на терена, за да бъде в идеално състояние за мачове през април“, коментира след инспекцията на стадион "Христо Ботев“ кметът.


Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).