Дино Езе спечели спора с Берое

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:23 / 11.04.2006
782
"Камарата за разрешаване на спорове при ФИФА призна частично иска на нигерийския играч Дино Езе спрямо ПФК "Берое" Стара Загора", заяви на пресконференция в Пресклуб "България" Георги Градев, президент на мениджърската агенция "Gradev sports Ltd". Той изнесе редица факти по случая и изтъкна, че ФИФА категорично е отхвърлила твърдението на ръководството на ПФК "Берое", че световната футболна централа е некомпетентна да взима решение по този казус. Решението на Камарата за разрешаване на спорове е в пет точки:

1. Искът на нигерийския играч Дино Езе е частично признат

2. Договорните отношения между играча Дино Езе и българския клуб ПФК "Берое" Стара Загора са прекратени и играчът е освободен от трудовия договор, обвързващ го с ПФК "Берое" Стара Загора

3. ПФК "Берое" Стара Загора трябва да заплати на играча Дино Езе сумата от 4 381.50 лв и 9180 щатски долара в срок от 30 дни след оповестяването на настоящото решение.

4. В случай, че задължението на ПФК "Берое" Стара Загора не бъде платено в горепосочения срок, годишна лихва в размер на 5% ще бъде дължима.

5. В случай, че задължението на ПФК "Берое" Стара Загора не бъде платено в горепосочения срок, случаят ще бъде предоставен за разглеждане на Дисциплинарната комисия на ФИФА, за да бъдат наложени съответните дисциплинарни санкции.

Георги Градев поясни, че тези санкции могат да включват отнемане на точки, запор за трансфери и картотекиране на състезатели за два сезона, парични глоби и дори изваждане от професионалния футбол. Дино Езе от 10 дни е футболист на "Локомотив" Пловдив и по ирония на съдбата дебютира срещу "Берое". Самият той заяви, че отношението и към другите чуждестранни играчи в старозагорския клуб не е добро и те също не са доволни от условията. Информацията е на focus-news.net.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).