След оспорвана надпревара финалистите за турнира на ВМРО-НИЕ ясни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:07 / 26.04.2010
2020
След оспорвани мачове, дузпи и много футболни емоции се излъчиха шест районни победители. Трикратният победител в турнира по футбол за Купата на ВМРО - НИЕ "Екоконс" заяви убедително своите претенции да си върне Купата. На финала в район "Източен" те отстраниха своя противник "Бляк сий" с 3:0. Срещите в район "Източен" бяха изключително оспорвани и заредени с много футболни емоции.

Първенствата приключиха вчера. За излъчване на районен победител в турнира тази година се състезаваха 205 отбора, с над 2000 участника и бяха проведени общо над 200 срещи между тях. Мачовете се състояха на терените „Оптимум" и „Херес", както и на помощните игрища на Стадион „Пловдив".

По традиция победителите ще получат освен купата и медалите, и традиционното гергьовско агне. Турнирът за купата на ВМРО-НИЕ се провежда под патронажа на кмета на Пловдив Славчо Атанасов. Турнирът се наложи като най-големия традиционен футболен турнир за любители в страната. Провежда се за десета поредна година.

„Арсенал" се наложи във финалния мач над миналогодишни районни победители „Пиратите" и си осигури титлата районен победител за район „Западен".

Отборът победител в район "Тракия" е "Шишовете", който се класира за големия финал и ще се бори за гергъовското агне и за Купата на ВМРО - НИЕ. Това стана след ожесточена игра и заслужена победа над "Бунарджика", който загуби с 3:0. "Шишовете" имаха участта да се срещнат с миналогодишния победител в турнира - "Випдент". Това беше най-интересният и оспорван сблъсък за район "Тракия". "Випдент" трудно пусна купата. Редовното време завърши при равен резултат 1:1, но при дузпите късметът бе на страната на "Шишовете" и те победиха с 4:3.

В район „Северен" старт на срещата за определяне на районен победител даде секретарят на община Пловдив. Борислав Инчев ритна първа топка и награди победителите „Каршиака бойс". Те продължават на Големия финал.

Район „Южен" излъчи победител - отборът на „Тардели".
За район „Централен" победители са „Ударната група", които се наложиха с убедителната победа над своите противници с 6:1.

Шестте районни първенци ще се срещнат на Големия финал.
Освен титлата районен победител, отборите получиха по стек бира, футболна топка, флаг на футболния турнир.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).