ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (18) | Вчера (12)
Девойките на "Марица" взеха сребърните медали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:42 / 26.04.2010Коментари (1)648
© Plovdiv24.bg
За Мира Тодорова и Кристина Гунчева(четвъртата и петата от ляво надясно, горе) това е втори сребърен медал, след като преди това взеха сребро и с женския тим
Вицешампионска титла спечели девическият волейболен тим на „Марица" от волейболното първенството при девойките старша възраст. Пловдивчанки загубиха с 0:3 на финала от абсолютния лидер и фаворит за титлата в този шампионат - тимът на ЦСКА и заслужено се окичиха със сребърните медали.

Успехът на младите маричанки и доста сериозен, като се има предвид, че пловдивският тим им бе съставен почти изцяло от момичета от отбора на девойките младша възраст, повечето от които бяха по 2-3 години по-малки от съперничките си.

Както е известно на полуфиналите в Казанлък младите маричанки направиха изключително силен мач и победиха с 3:2 плевенския „Спартак", в чийто състав играха 5 състезателки, които са титулярки в женския им представителен тим.

В този мач пловдивските момичета на треньорката Атанаска Атанасова-Никифорова разкриха напълно големия си потенциал.

"Много съм доволна от представянето на момичетата, направо надскочихме нивото си. Играхме като едно цяло, показахме характер, хъс и голяма воля за победа. За мен това второ място и сребърни медали се равняват на шампионска титла, защото ЦСКА игра на практика с женския си отбор. Затова малко ме е яд, че не получихме индивидуален приз. Основната тежест падна върху Теодора Симеонова, която след контузията на основната ни разпределителка Кристина Гунчева, трябваше да я преквалифицирам. Само за 15 дни Теди от нападател се превърна в разпределител и затова на нея може би е беше най-трудно, но се справи. Всички играха силно - и Ани Христова, и Мира Тодорова, и Силвия Андреева, и другите... Браво на момичетата, гордея се с тях", коментира на треньорката Атанаска Атанасова-Никифорова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най-хубави и най-можещи! Това е нашата Маричка! Браво, момичета! Страхотни сте!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: