Гребната федерация се включва активно в месеца на българския спорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:48 / 26.04.2010
1058
Българска федерация гребане се включва активно в месеца на българския спорт - май. За първи път тази година Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС) посвети целия месец май на родни спорт.
Досега 17 май бе официален празник на спорта ни.

През месец май в пет града БФГ съвместно с генералния си спонсор ОББ организират училищна регата - гребен ергометър. Тя ще е в Пловдив, Русе, Варна, Бургас и София. В нея ще участват деца от училищата. За първи път възможностите си на гребен ергометър ще пробват и деца, лишени от родителски грижи. Ергометърът ще бъде представен в Пловдив утре от олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова.

На специална пресконференция Министерството на младежта и спорта представи календара на всички спортни прояви. Бюджетът на проявата е 100 000 лева, като Българският спортен тотализатор ще даде 20 000. 120 прояви са организирани от отделни общини в страната. В месеца на българския спорт се включва и Държавната агенция за българите в чужбина. От 5 до 9 май в Каварна ще се проведе спартакиада за български младежи, живеещи в чужбина.

"Целта ни е да вкараме децата масово в спортните зали и площадки, да ги отделим от компютрите, за да усетят ползата от спорта, които носи изключителни емоции", каза спортният министър Свилен Нейков.

За първи път в проявите ще участват и хора с увреждания, съобщи зам. министърът на МФВС Иван Ценов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).