Феновете на Ботев с декларация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (109)
15:21 / 20.04.2006
1823
"По повод някои публикации в медиите, а така също изказвания на някои футболни деятели и състезатели на футболен клуб Ботев Пловдив относно протеста на привържениците от колежа заявяваме следното:

Нашият протест е насочен срещу всичко това, което представлява Ботев днес. Срещу всичко това, което сътвори клубното ръководство в седемте години на своето управление, което доведе до срамното състояние, мач с Родопа да се счита за “дерби за оставане в майсторската ни група”. Отборът ни не останал нито за миг без подкрепа през всички тези години на срам и безвремие, и често при гостуванията ни се радва на подкрепа по-голяма на тази на домакините. Ботев Пловдив никога няма да е сам и ние никога няма да отстъпим. Няма да отстъпим на искането си да имаме своя страшен и силен Ботев Пловдив! Няма да отстъпим от искането си да побеждаваме във всеки мач и с колкото се може повече гола. Няма да отстъпим от искането си да виждаме раздаващи се докрай футболисти, които считат защитата на клубните цветове за призвание, а не за досадно задължение! И затова ние “жълто-черните”, заявяваме своите искания сега:

Да се преустанови жалката трансферна политика на клуба! Да спре практиката да се разчита само и единствено на наши юноши! Недопустимо е да се убива футболната младост с бремето на тежки “финални” битки всеки мач! Не е допустимо клубът да привлича футболисти, които никой друг не иска!

Да се постави работата ДЮШ на професионално! Няма клуб в света, който да започва обучението на своите юноши едва когато влязът в мъжкия състав! Те трябва да бъдат научени, а това става не с гонене на треньори и шуробаджанащина, убиваща морала на младите състезатели още в зародиш, а с привличане на класни специалисти!

Да се създадат условия на конкуренция в отбора, а не футболистите да се чувстват несменяеми и поради това да не считат за нужно да се раздават докрой във всеки мач! Да се създаде гръбнак от опитни футболисти, покрай които талантливите ни юноши да израстват, а не да разпилявават къде ли не и никой да не следи тяхното развитие.
Да се преустанови практиката на гонене на футболисти! Тези, които не пасват на отбора по една или друга причина , да се продават или преотстъпват, а не да се гонят без да им се плаща което да дава повад на изваждане на Ботев Пловдив от професионалният футбол.
Да се създадат професионални условия за работа, развитие и възстановяването на състезателите в клуба!

Да има адекватна политика спрямо привържениците и врагове на клуба! Не може ръководството да остава базучастно към нападките и лъжите, които се разпространяват целенасочено срещу ботевизма, а същевременно до позволява полицейски репресии на собственият ни стадион.
Протестът ще продължи докато не бъдем убедени с реални действия, че в любимият ни клуб се работи целенасочено и упорито по горепосочените искания. Лесно е да си съучастник в унищожаването на една футболна институция Трудно е да построиш и оставиш за поколения зад теб. Господа от ръкодоството, дерзайте!"


Виж коментарите (109)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).