ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (29)
Тасев ще оправя стадион "Локомотив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:05 / 26.04.2006Коментари (29)1110
©
Новият благодетел на "Локомотив" Александър Тасев възнамерява да инвестира в модернизирането на стадион за отбора. За целта от клуба са взели скиците на ст. "Локомотив" в парк "Лаута" и на ст. "Пловдив". За желанието си Тасев е говорил и на срещата си с кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков. Бизнесменът смята да привлече в проекта за стадиона и пари от Италия, като за това ще се говори на срещата с шефовете на "Удинезе" в края на седмицата. Клубът от Удине и "Локо" сключиха наскоро договор за сътрудничество.

Освен това Тасев е отпуснал 200 000 лв. на отбора преди Великден за изплащане на дългове и за забавени заплати на играчи и служители.
Тренировки с "Локо" пък от днес трябва да започне вратарят Костадин Янев (18 г.), който е юноша на "Пирин". Информацията е на вестник "Сега".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.05.2006 г.
0
 
 
abe palia4o nau4i istoriata na futbola v plovdivi posle govori 4uval li si zaq sportklub
Aнонимен
на 28.04.2006 г.
0
 
 
А между другото ако не беше Тракия вие щяхте да сте в пета глуха. Трябва да си тъп за да не се досещяш кое щеше да бъде дербито на Пловдив ако Спартак не беше прецакан така здраво.
SCB
на 28.04.2006 г.
0
 
 
Пловдивската община въз основа на протокол N 59 от 20.10.1925 отпуска 36 декара общинско място в квартал,,Ухото,, с цел то да стане футболно игрище на жълто-черните а около него да се построи парк.Това място се е намерило в днешният квартал Кичук-Париж на мястото на стадион Спартак.То е било запуснато и занемарено,като целят терен е бил покрит с храсталаци.Необходимите средства за строежа се осигуряват от организирана благотворителна томбола и от дарения на клубни членове.Игрището е готово през средата на 1926 година,като на 23 май се играе първата официална среща. Малко по-късно терена е ограден с каменна ограда,изграден е спортен павилион,лекоатлетическа писта,официална трибуна с клубни помещения и детски спортни площадки.През 1934 година клубът се снабдява с нотариален акт за собственост на игрището. През 1949 година след решение на градското физкултурно дружество на Пловдив игрището е предадено на дружество ,,Динамо,,(Спартак Пд).От 25 .07.1967 със създаването на ДФС ,,Тракия,, игрището отново е върнато в собствеността на клуба.През 1982 година след като от АФД ,,Тракия,, се отделя възстановеното дружество,, Спартак,,игрището отново е върнато на синьо-белите от квартал Кичук-Париж.
Aнонимен
на 28.04.2006 г.
0
 
 
само двама от спартак??? а защо им взехте стадиона тогава бе жълт келеш.., обединили де били - НЕ ВИЕ ЗАТРИХТЕ СЛАВНИЯ ОТБОР НА СПАРТАК, които след промените беше принуден да гради бъдещето си наново
nakata
на 28.04.2006 г.
0
 
 
Toya pi4 SCB napravo me razbi. E gati maniaka. Hora bez rabota,k'vo da gi pravi6????
Ботяф фен
на 27.04.2006 г.
0
 
 
Оле, оле пак в група Б сме!!!И СКОРО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТТАМ!!!
SCB
на 27.04.2006 г.
0
 
 
"Буквално дни след спечелване на шампионската титла (1967) отново е направена, по внушение на окръжното партийно ръководство, поредната реорганизация, която този път преминава всякакви разумни граници. Съвсем произволно, в нарушение на дългогодишните традиции, са обединени в едно дружество под името "Тракия" три пловдивски дружества - "Ботев", "Спартак" и "Академик". Във футболно отношение се получава така, че отборът на "Ботев" се запазва цялостно, като към него се присъединяват само двама футболиста от "Спартак" - Христо Дишков и Тобия Момин" Само двам от Спартак - при вас е точно обратното.
SCB
на 27.04.2006 г.
0
 
 
Не знам кой е тъпака в случая. Обединението на Ботев със Спартак и Академик става на сила, за разлика от това "прекратяване без ликвидация на "Професионален футболен клуб Локомотив - Пловдив" - АД" И ботевистите никога не са приемали Тракия като наименование.
Aнонимен
на 27.04.2006 г.
0
 
 
To na tazi logika, Botjaf ne sashtestvuva ot 1967 godina.I dnes tova e Trakia-obidinenie na Botjaf i Spartak.Bati Tapaka e tozi SCB.
JB
на 27.04.2006 г.
0
 
 
Bravo SCB. Ciala nosht ne si spal zaradi LOKOMOTIV.Bolen mozak!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Левски: В навечерието на мача с Ботев е време да покажем, че животът и здравето е над клубните пристрастия
Хебър си хареса "Лаута", играе още едно домакинство
Георги Иванов разкри пред "Фокус" кои са новите заместник-шефове в БФС
Гонзо пред "Фокус": Ще има изключени и изхвърлени съдии от Първа лига
Страхотно! Пловдивчанин тренира с първия отбор на Болоня преди визитата на "Анфийлд"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: