Стартира “Балкан Трофи”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:54 / 29.04.2006
731
В 11 часа днес се състоя официалният старт на тридневното състезание “Балкан Трофи” – Първи кръг от Националния шампионат по оф-роуд. Кметът на град Пловдив д-р Иван Чомаков и организаторът Александър Ковачев приветстваха състезателите и им пожелаха успех в борбата с разнообразния терен на Родопския масив. След това екипажите бяха тържествено представени пред многобройната публика и медиите. Керванът от високопроходими машини 4х4, които потегли към оф-роуд изпитанията на първия състезателен ден, се състои от 14 лицензирани екипажа и 18 в любителския клас (два отбора се записаха допълнително тази сутрин). Голямата изненада бе, че в състезателните редици за тазгодишния шампионат се завърнаха някои от най-изявените офроудъри, които се бяха отдръпнали през миналата година. Това ще направи битката за титлата много по-оспорвана и интересна. Основните претенденти в състезателния клас са с мощни тунинговани представители на Mercedes-Benz G-Class, но не липсват и Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol и дори малките Suzuki Samurai. Сред любителите се явиха доста дебютанти, което е добър знак за развитието на оф-роуда и нарастващия интерес към него като спорт. Най-многобройни (6 екипажа) са представителите на новоучредения “Варна оф-роуд клуб”, които пристигнаха чак от морската ни столица, за да премерят сили. Те са и организаторите на следващия кръг от Шампионата през месец юни във Варна.

Първи под старт-финалната арка застана миналогодишният шампион на България Семко Семков с навигатор Цветан Миков (отбор BAREZI) с Mercedes-Benz G-Class с явното намерение да защити титлата си.
Как са се справили участниците днес, ще ви информираме тази вечер след обявяването на резултатите за деня.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).