Новият стадион на Локомотив ще е с капацитет 18 000

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (41)
09:02 / 11.05.2006
1917
Управата на Локомотив (Пд) вече има пълна готовност да построи нова клубна база. Това съобщи общинският съветник и легенда на тима Христо Бонев. Зума даже показа пред журналистите макета за бъдещия спортен комплекс.

"Това ще е новият "Алианц Лаута Пловдив" - обяви къде на шега, къде на сериозно футболист №1 на града за XX век. Както "7 дни спорт" вече писа, готовност да построи съоръжението изяви новият финансов благодетел на черно-белите Александър Тасев. Пред това обаче той трябва да получи Лаута на концесия за 35 години. Очаква се проектът да влезе в дневния ред за обсъждане на някое от следващите заседания на общинския съвет. Според архитектурния план стадионът ще е с капацитет от 18 хиляди места, лекоатлетическа писта и електронно табло. Централната трибуна ще бъде изцяло покрита, но на този етап не се предвижда да има електрическо осветление. То ще бъде поставено в по-късен етап. Идеята на Александър Тасев е да вдигне луксозен 5-етажен хотел с ултрамодерен възстановителен център. В проекта е залегнало и построяването на две нови тревни игрища, басейн, тенис кортове и паркинг.

"След време не е изключено да помислим и върху идеята да построим най-красивия стадион в страната, така както този в Мюнхен е най-красивият в света" - обяви изпълнителният директор на "Алианц България" Теменуга Ненова.

"Като представител на футболните хора мога да ви уверя, че заедно с нашите фенове ще направим всичко възможно вашата фирма да стане безспорен №1 в Пловдив. Може би и на 100-годишнината на Локомотив пак ще бъдем заедно. Дано само да сме живи и здрави" - обърна се на свой ред Христо Бонев към представителите на холдинга.


Виж коментарите (41)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).