Стартираха пловдивските квалификации за Купата по електронен спорт на ESWC

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:34 / 13.05.2006
769
Тази сутрин започнаха пловдивските квалификации за Световната купа по електронен спорт на ESWC. Организаторите от TriCon Advertising i Клуб по електронен спорт Battle Zone са се погрижили за провеждането на игрите между пловдивчани в зала Speed_.

Небивал интерес показаха младежите от града на тепетата, като само по двете топ игри състезателите наброяват над 120. За сравнение на квалификациите в София общо участниците са били 180 за всичките четири игри. Както се очакваше най-голям интерес предизвикаха игрите на Counter strike, където в днешните квалификации участие взеха 12 отбора от по 5 човека. Това е и единствената игра, където за по-добро отсяване на най-добрите се използва т.нар. "двойно класиране", при което първо се сформират групи на "победители" и "губещи", след което "губещите" имат втори шанс да се докажат, като трябва да спечелят 2 игри срещу "победителите".

След игрите по CS започна и турнирът по Warcraft. Утре ще са квалификациите по Pro Evolution Soccer i Trackmania Nations. Интересно е, че играта Trackmania Nations е създадена от организаторите на Световната купа по електронен спорт ESWC специално за турнира.

Турнирът в този му вариант за първи път се провежда в България. За първи път големи фирми се включват като спонсори на игрите. По този начин те подпомагат и развитието на електронния спорт у нас. Организаторите обещаха че след показания интерес тази година, за догодишните игри цялата организация и квалификациите ще започнат много по-отрано и още повече геймъри ще имат възможност да покажат уменията си.

Пловдивските отбори, които ще представят града ни на финала във Велико Търново след 2 седмици, ще станат ясни утре. За всяка отделна игра ще има класиране и награждаване. Много интересни награди и изнедади очакват победителите, освен сигурното заминаване на финалните квалификации във старопрестолния град. Победителите от Велико Търново пък ще заминат на Световните финали във Франция, където ще се срещнат със състезатели от над 20 държави.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).