Обсъждаха намаляване или сливане на "Б" групите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
16:27 / 27.05.2010
2627
Три варианта за бъдещето на „Б" групата обсъждаха днес футболните началници в България. Представители на всички клубове от Първа и Втора дивизия се събраха на заседание на Профилигата. Част от клубните началства са за запазването на досегашното статуткво - 2 „Б" групи от по 16 отбора. Второто предложение е да има една втора дивизия, съставена от 20 тима. Според третия разискван вариант ще има 2 „Б" групи от по 12 селекции, които ще играят помежду си по 4 пъти в рамките на един сезон.

Как точно ще продължи футболният шампионат на България ще се изясни напълно на 3 юни. За тогава е насрочен Изпълком на БФС, който ще разисква и ще се произнесе по предложенията на Професионалната футболна лига.

Голяма яснота по въпроса обаче ще има няколко дни по-рано. На 31 май Лицензионната комисия на БФС ще обяви кои от клубовете не получават лиценз за сезона 2010 / 2011. От бройката на отпадналите донякъде може да се прогнозира колко тима ще оцелеят в „А" група и колко „Б" групи ще има в България наесен.

Изпълнителният директор на Спартак (Пд) Людмил Божилов бе избран за член на Управителния съвет на Профилигата. Това стана на днешното заседание в София. Освен него като нови членове влязоха още Красимир Горанов от Банско и Калоян Панайотов от Черноморец (Поморие). В УС на Профилигата влизат още Атанас Узунов (Локомотив Пд), Димитър Димитров (ЦСКА), Трифон Попов (Литекс), Венци Стефанов (Славия), Константин Баждеков (Левски), Иво Тонев (Локомотив София) и Марин Маринов (Черно море).



Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 25


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).