Втори турнир по колоездене за купа “Пловдив”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:10 / 19.05.2006
719
В събота и неделя Пловдив е домакин на ІІ международен турнир по колоездене – за купа “Пловдив”. Очаква се в поредицата стартове да видим повече от 200 колоездача от страната и гости от три сръбски клуба.

Прелюдия към турнира ще бъде срещата на организаторите с журналистите, която започва в 14.00 часа на Колодрума в Пловдив. Освен другото колегите ще видят и макета на бъдещия колодрум. За неговия строеж интерес проявяват фирми от Холандия и Русия. На показ ще бъде изложено и оригиналното знаме на Колоездачното дружество от “Пловдив и Станимъка” ушито през 1898 година.

За събота в 15.00 часа е предвиден общ старт по 130-километровия маршрут по трасето: Колодрума – посока Асеновград – Околовръстно шосе- Злати трап - Брестовица – Първенец – Марково – Колодрума. След като бъдат направени 3.5 обиколки по трасето, след Брестовица, колоната ще се насочи по посока на хижа “Бряновщица” в Родопите. Разстоянието между двете точки е 13 км, но с 14 процента наклон, което значи височина от І категория на трудност. Финиширалият пръв на хижата ще се сдобие с нов телевизор. За журналистите организаторите са осигурили автомобил, който ще придружава колоната до хижа “Бряновщица” .

За неделния ден е предвиден критериум в околностите на СК “Академик”. По трасето в отделни групи ще стартират колоездачи от всички възрастови групи – момчета, юноши младша и старша възраст, ветерани (над 40 години) и мъже.

Общият награден фонд на турнира е 2 500 лв. В тази сума не са включени цените на телевизора и DVD, който ще бъде вречен на победителя в критериума.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).