Локо врътна реми срещу Славия и запази големи шансове за Топ 6

Автор: Стойчо Генов
Коментари (16)
21:56 / 02.05.2023
4802
Локомотив Пловдив не успя да си осигури предсрочно попадане в плейофите от първата шестица след края на редовния сезон в Първа лига, но пък запази шансовете си големи. Черно-белите завършиха 1:1 като гости на Славия в мач от 29-ия кръг, който се игра на стадион "Александър Шаламанов" в София.

Кристиан Добрев (48) бе точен за домакините, а Хорхе Сегура (87) се разписа за локомотивци.

Така пловдивчани останаха на 6-о място във временното класиране с актив от 47 точки. Славия е на 7-а позиция с 46 точки. В последния кръг от редовния сезон Локо приема Левски, а "белите" гостуват на ЦСКА 1948. При евентуално равенство в точките предимството ще е за Локомотив заради по-добрите показатели в преките двубои.

Първият точен удар в мача дойде в 4-ата минута и бе на сметката на Локомотив. Джовани напредна към вратата и опита шут от дъгата, който затрудни Светослав Вуцов, но все пак вратарят изби. Денислав Александров опита добавка, но твърде неточно и почти в тъч.

Десет минути по-късно Александров проби по десния фланг и центрира към далечна греда. Там Джовани засече с глава, но встрани от целта.

Само две минути след началото на второто полувреме Славия откри резултата при първото си по-сериозно положение и при първия точен удар към противниковата врата. След изпълнение на тъч Галин Иванов получи топката и изведе в коридор по левия фланг Кристиан Добрев. Той отправи шут с левия крак в близкия ъгъл за 1:0.

Половин час преди края неприятностите за Локомотив се увеличиха, тъй като вратарят Динко Хоркаш бе контузен след фаул на Натан Гасама и бе заменен принудително от Илко Пиргов. Малко по-късно своя 9-и жълт картон от началото на сезона получи Пиер Зебли, което означава, че той ще бъде наказан за следващите два мача на черно-белите.

В 87-ата минута Локомотив стигна до равенството след статично положение. Джовани центрира от фаул в пеналта, където влезлият на смяна Хорхе Сегура засече с глава за 1:1.

В третата минута от добавеното време Бабакар Дион подхвана контраатака за Локомотив и изведе Джовани сам срещу Светослав Вуцов. Бразилецът шутира с левия крак, но вратарят на Славия спаси.

Локо игра в състав:

Динко Хоркаш (62- Илко Пиргов), Матеус, Мартин Паскалев, Тодор Павлов (75- Хорхе Сегура), Йосип Томашевич (61- Джовани Трупе), Пиер Зебли, Христо Иванов, Георги Каракашев (62- Ивайло Димитров), Джовани, Димитър Илиев, Денислав Александров (61- Бабакар Дион).



Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).