"Българският" скандал в гребането бе потушен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:54 / 24.05.2006
607
Скандалът, който предизвика в гребането бившият президент на федерацията ни Митко Колев, отмина съобщава "Сега". Учредената по негово предложение европейска федерация не получи одобрението на световната централа (FISA), но все пак идеята ще има развитие. Основен инициатор за създаването на европейска структура отново е България, но този път в пълно съгласие с изискванията на FISA. Еврофедерацията ще бъде учредена наново в неделя по време на I кръг от световната купа в Мюнхен.

"Процесите са необратими, но всичко трябва да бъде съобразено с изискванията на международната федерация. Ще обсъждаме този въпрос, но вече в присъствието на 40 страни", заяви настоящият президент на БФГребане Светла Оцетова.

Нашата федерация ще има своето предложение за член на ръководството, а Пловдив ще кандидатства за домакинство на европейското първенство.Такива състезания не са се провеждали от 1974 г. "В дневния ред на заседанието в Мюнхен ще бъдат обсъдени подробности, тъй като е ясно, че има нужда от подобно състезание. Ще се обмисли какви дисциплини да бъдат включени, ще се уточни телевизионното излъчване и др.", допълни Оцетова.

В Германия се слага началото на новия сезон за Световната купа. Тази година в съревнованието страната ни ще бъде представена само от братята Иво и Мартин Янакиеви, които миналата година станаха 4-и на световното в двойка скул. Те се разделят и ще карат скиф. Румяна Нейкова очаква съвсем скоро да роди второто си дете и пропуска сезона. Засега не е ясно какво ще прави нейната партньорка Миглена Маркова, с която взеха Световната купа.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).