Пловдивски студенти бронзови медалисти на футбол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:26 / 24.05.2006
831
Футболният отбор на Европейският колеж по икономика и управление е носител на бронзов медал в Държавното студенстко първенство за 2005/2006 година. Това стана ясно снощи, когато се игра решаващият мач срещу отбора на Националната спортна академия – шампион в миналогодишния сезон на първенството. Срещата бе на стадиона в Пазарджик, където футболистите на Колежа загубиха с 1:0. Въпреки това те станаха единствените студенти, представители на пловдивски ВУЗ, който се класираха на полуфинала.

Отборът на Европейския колеж по икономика и управление придоби правото да участва в квалификационните мачове за републиканско студентско първенство след служебна победа от 3:0 над Великотърновския университет. На четвърт финала, който се игра на 18 май 2006 в Момина Клисура, студентите на ЕКИУ победиха Технически университет – София с 5:2.

През пролетния дял на студентското първенство в града на тепетата бяха изиграни три последователни срещи - с Университета по хранителни технологии, Пловдивския университет и Аграрния университет. Отборът на ЕКИУ би УХТ с 3:1, а Аграрния университет – с 5:0. Мачът с ПУ „Паисий Хилендарски” завърши наравно – 1:1.

Голмайстори за сезон 2005/2006 г. са Христо Трифонов, Иван Дардов, Димитър Ботев, Георги Кабаков, Гено Василев и Божидар Илиев. Отборът на ЕКИУ се тренира от Иван Арсов.

Държавното студентско първенство се организира и провежда от Методичното обединение по футбол към БАУС и Аматьорската футболна лига към БФС със съдействието на техните регионални структури.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).