Марица победи след спорна дузпа в добавеното време, гостите награбиха рефера

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:35 / 19.05.2023
3254
Марица (Пловдив) победи много трудно Беласица (Петрич) с 1:0 в мач от 31-ия кръг на Втора лига, който се игра на стадиона в квартал "Кършияка". Единственото попадение падна от спорна дузпа в 94-ата минута и бе дело на Радослав Апостолов - Щайгата.

Така възпитаниците на треньора Николай Димитров останаха на 6-о място във временното класиране, но вече са с актив от 47 точки.

Още в 6-ата минута маричани бяха много близо до откриване на резултата. Веселин Марчев проби по левия фланг и центрира по земя към Симеон Вешев беше в наказателното поле. Той бе в отлична позиция и шутира, но вратарят на гостите спаси.

Двадесет минути по-късно след 3-ходова комбинация Станислав Маламов бе изведен през центъра фронтално срещу вратаря, но отново Кирил Георгиев се намеси блестящо и запази мрежата си "суха".

Четвърт час преди края след нов пробив на Веселин Марчев последва центриране в пеналта. Двама футболисти се разминаха с топката, след което тя срещна ръката на Динчо Йовчев. Реферът обаче не отсъди дузпа, преценявайки, че ръката на футболиста в червен екип е била в естествено положение.

Две минути след това влезлият като резерва Петър Атанасов също направи фрапантен пропуск. Той получи топката след подаване отляво, осова се сам срещу вратаря, но шутира в тялото му. 

Дълбоко в добавеното време на мача съдията Геро Писков отсъди дузпа за домакините за игра с ръка на Валентин Костов, който даже получи втори жълт картон. Решението бурно бе оспорвано от треньора на Беласица и щаба му, както и от повечето футболисти в червени екипи. Радослав Апостолов шутира от бялата точка, а вратарят на гостите изби топката. Тя обаче се удари в гредата и премина голлинията за крайното 1:0.

След края на мача целият тим на гостите отново обгради рефера, искайки обяснение за решението му.  

Марица игра в състав:

Илия Николов, Мартин Газиев, Георги Иванов, Димитър Аврамов, Саломон Джеймс, Христиан Димитров, Ифеани Дейвид, Веселин Марчев, Станислав Маламов, Симеон Вешев, Валери Домовчийски.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).