ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (29)
Иван Чомаков: Пловдив значи интелигентен футбол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:33 / 02.06.2006Коментари (43)1809
©
Кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков никога не е крил пристрастията си към футбола, въпреки че любимият му спорт е волейболът. Забравяйки за малко натоварената си програма, 53-годишният градоначалник отдели време на "7дни спорт", за да коментира развитието на най-популярната игра в града под тепетата.

- Г-н Чомаков, радвате ли се, че Ботев остана в "А" група?
- Абсолютно. Само че беше изключително драматично. Вълнувах се много. Не бях на стадиона, гледах мача с Пирин 1922 по телевизията. Беше много инфарктно. И в самия мач имаше напрежение. Важното е, че останаха в групата. Вълнувах се, защото винаги съм искал Пловдив да има силни отбори. Да не забравяме и това, че Ботев е голямо име. Този отбор на жьлто-черните има голям потенциал. Да не говорим за страхотната им публика. Софийските фенове ги видяхме на финала за Купата на България. Въобще не може и не трябва да се сравняват с нашите. Точно публиката е голямото предимство на пловдивските отбори пред другите. Никъде в България не е толкова вярна. Ботев има и публика, и потенциал. Значи всичко в клуба е въпрос на по-добра организация. Интересното е, че Ботев игра силно срещу силните и слабо срещу слабите. Значи, ако започнат да си печелят мачовете вкъщи срещу тимовете от тяхната класа, ще се стабилизират. Но в отбора сами трябва да си направят тези изводи.

- Къде искате да видите Локомотив и Ботев в края на следващия шампионат?
- Искам и двата отбора да бъдат на челните места. Аз лично вярвам, че в българския футбол парите не са всичко. Така мислех и преди, когато бях футболен запалянко, сега не съм. футболистите трябва да играят добре и заради самата игра. В Пловдив това винаги го е имало. Отборите са се стараели заради традициите и настроението. Има ли я традицията, нещата във футболните клубове в Пловдив ще стават далеч по-лесно. Радвам се, че Ботев остана и заради това, че цяла България пак ще гледа пловдивското дерби.Това е истинското, интелигентното дерби на България. Това е мач без серсемлъци, каквито видяхме на финала за купата.

- Ще стискате ли палци за Марица в баража срещу Конелиано?
- Естествено. Не съм забравил, че те имаха огромен шанс през 1999 година пак да играят в "А" група. Тогава не успяха, пропуснаха шанса. Още има натрупано съжаление у мен, въпреки че оттогава са минали повече от 6 години. Дано сега успеят. Важно е всички да разберат едно. Колкото повече отбори от Пловдив има в "А" група, толкова по-интелигентен ще е футболът в България.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
1912
на 29.06.2006 г.
Пловдив-фен
на 04.06.2006 г.
0
 
 
Чумакуф рекетйор гаден мръсен дай си ни стадионите
Пловдив-фен
на 04.06.2006 г.
0
 
 
Чумакуф рекетйор гаден мръсен дай си ни стадионите
Пловдив-фен
на 04.06.2006 г.
0
 
 
Чумакуф рекетйор гаден мръсен дай си ни стадионите
Пловдив-фен
на 04.06.2006 г.
0
 
 
Чумакуф рекетйор гаден мръсен дай си ни стадионите
разрушен-стадион
на 04.06.2006 г.
0
 
 
Чумакуф мутра грозна ако искаш да има футбол в Пловдив дай стадионите на собствениците а не да ходим по другите градове.Справка виж общината на Варна и Смолян как ще си правят стадионите а не като нас втори по големина град и да нямаме един свястен стадион
loko_36
на 03.06.2006 г.
0
 
 
LOKOTO E GOLEMIAT OTBOR V MOMENTA.NO I BOTEV SE SUVZE DANO SLEDVA6TIAT SEZON DA POSTIGNAT PO GLEMI USPEHI ZA PLOLDIV
Sega se pribiram ot
на 03.06.2006 г.
0
 
 
Sega se pribiram ot Budoar... vidiax se sys vsi4ki novi sponsori na BotieF... ET "VELPAPE", "KZM" i "Ekarisaja" .... drygoto sa bezpo4veni slyxove !
BOTEV SKINS
на 03.06.2006 г.
0
 
 
4OMAKOV VI GO KAZA "BOTEV IMA I PUBLIKA I POTENCIAL","BOTEV E GOLQMO IMA","VYLNUVAH SE MNOGO","Да не говорим за страхотната им публика. Софийските фенове ги видяхме на финала за Купата на България. Въобще не може и не трябва да се сравняват с нашите." KAKVO POVE4E IKSATE KMETA VI GO KAZA!KUR ZA LOKO!V PLOVDIV IM A SAMO EDIN OTBOR I TOVA E BOTEV PLOVDIV!!
mainata1912
на 03.06.2006 г.
0
 
 
Ei gomnar takav,lazi6 mi po nervi4kite ve4e,ne s pisaniqta si az voab6te ne gi 4eta,prosto ni6to ne ti se razbira,ili si narkoman ili si gnusen ciganin.....ima i sredno polojenie....bufer....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Левски: В навечерието на мача с Ботев е време да покажем, че животът и здравето е над клубните пристрастия
Хебър си хареса "Лаута", играе още едно домакинство
Георги Иванов разкри пред "Фокус" кои са новите заместник-шефове в БФС
Гонзо пред "Фокус": Ще има изключени и изхвърлени съдии от Първа лига
Страхотно! Пловдивчанин тренира с първия отбор на Болоня преди визитата на "Анфийлд"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: