Иван Чомаков: Пловдив значи интелигентен футбол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (43)
10:33 / 02.06.2006
1810
Кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков никога не е крил пристрастията си към футбола, въпреки че любимият му спорт е волейболът. Забравяйки за малко натоварената си програма, 53-годишният градоначалник отдели време на "7дни спорт", за да коментира развитието на най-популярната игра в града под тепетата.

- Г-н Чомаков, радвате ли се, че Ботев остана в "А" група?
- Абсолютно. Само че беше изключително драматично. Вълнувах се много. Не бях на стадиона, гледах мача с Пирин 1922 по телевизията. Беше много инфарктно. И в самия мач имаше напрежение. Важното е, че останаха в групата. Вълнувах се, защото винаги съм искал Пловдив да има силни отбори. Да не забравяме и това, че Ботев е голямо име. Този отбор на жьлто-черните има голям потенциал. Да не говорим за страхотната им публика. Софийските фенове ги видяхме на финала за Купата на България. Въобще не може и не трябва да се сравняват с нашите. Точно публиката е голямото предимство на пловдивските отбори пред другите. Никъде в България не е толкова вярна. Ботев има и публика, и потенциал. Значи всичко в клуба е въпрос на по-добра организация. Интересното е, че Ботев игра силно срещу силните и слабо срещу слабите. Значи, ако започнат да си печелят мачовете вкъщи срещу тимовете от тяхната класа, ще се стабилизират. Но в отбора сами трябва да си направят тези изводи.

- Къде искате да видите Локомотив и Ботев в края на следващия шампионат?
- Искам и двата отбора да бъдат на челните места. Аз лично вярвам, че в българския футбол парите не са всичко. Така мислех и преди, когато бях футболен запалянко, сега не съм. футболистите трябва да играят добре и заради самата игра. В Пловдив това винаги го е имало. Отборите са се стараели заради традициите и настроението. Има ли я традицията, нещата във футболните клубове в Пловдив ще стават далеч по-лесно. Радвам се, че Ботев остана и заради това, че цяла България пак ще гледа пловдивското дерби.Това е истинското, интелигентното дерби на България. Това е мач без серсемлъци, каквито видяхме на финала за купата.

- Ще стискате ли палци за Марица в баража срещу Конелиано?
- Естествено. Не съм забравил, че те имаха огромен шанс през 1999 година пак да играят в "А" група. Тогава не успяха, пропуснаха шанса. Още има натрупано съжаление у мен, въпреки че оттогава са минали повече от 6 години. Дано сега успеят. Важно е всички да разберат едно. Колкото повече отбори от Пловдив има в "А" група, толкова по-интелигентен ще е футболът в България.


Виж коментарите (43)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).