Учредиха регионална баскетболна асоциация - Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:09 / 05.06.2006
1555
Днес в Пловдив бе учредена регионална баскетболна асоциация, която е част от Националната баскетболна асоциация (НБА). Председател на сдружението става Манчо Бонев - специалист ТМСТ - Баскетбол към катедра ТМФВ в ПУ "Паисий Хилендарски". В управата на сдружението Цонка Войсилова - една от големите български баскетболистки и студентът от ПУ, специалност "Икономика" Васил Петлешков.

В момента членове са 8 клуба: ПУ "Паисий Хилендарски", Пловдив, Раковски, Казанлък, Кърджали, Стрийтбаскет клуб(Бургас), Девон (Разград), и НТК Асеновец 2005 (Асеновград). Очаква се да се присъединят още отбори. Картотекират се 16 играчи от отбор, като по време на мач играт 5 като двама от тях могат да са жени. Играе се по правилата на ФИБА.

Финансирането се извършва от самите отбори и от спонсорство. На този етап се играе на принципа всеки срещу всеки в цикъл пролет-есен на турнири начала, в неделя в зала "Академик" в Пловдив.

Първият турнир е насрочен за 11 юни 2006. Топката с която ше се открие първия мач на турнира е лично подписана от звездата на Филаделфия 76 Алън Айвърсън.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).