Светът е футбол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
13:44 / 10.06.2006
838
От вчера следобед светът заживя с футболната емоция. В продължение на месец футболните страсти в Германия ще заемат централно място не само в новинарските емисии, но и в ежедневието на хората.

Световното първенство започна по най-добрия начин. Последните години бяхме свикнали на скучновати мачови на откриването. Но какво ни поднесоха Германия и Коста Рика. Само една дума. Спектакъл! Зрелище което отдавна най-малко очаквахме от "сухите" немци за които дори в родината им домакин на Мондиала твърдяха, че са трагични. Но в хода на срещата си пролича, че Клинсман е успял ако не друго то поне до краен предел да мотивира своите играчи. Друга константа е, че Бундестима е в много добро функционално състояние, което му позволи да пресира съперника си през цялото време. Костариканците направиха каквото им бе по силите или по-точно колкото им позволи неориентираната немска защита. Домакините трябва силно да се надяват, че офанзивните играчи на Германия ще пресират съперника дълбоко в неговата половина защото в защита положението въобще не е розово. Все пак 6-те гола, които си отбелязаха двата отбора като цяло бяха истинска наслада за безпристрастният зрител.

Вторият двубой между Полща и Еквадор ни предложи значително по-малко емоции. Като на терена имаше един полски отбор, който с безсилието си напомняше за участието на нашите национали преди 2 години на европейското.

Днес предстоят няколко далеч по-интересни срещи. Първо един от фаворитите Англия излиза срещу отбора на Парагвай. В срещата от 19.00 българско време Тринидат и Тобаго се изправя срещу "любимата" ни Швеция. В късната среща от 22.00 друг фаворит Аржентина се изправя срещу Кот д'Ивоар.


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).