ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (29)
Очаквани победи за фаворитите в четвъртия ден на Мондиала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:57 / 13.06.2006Коментари (0)704
©
Фаворитите Италия и Чехия постигнаха очаквани победи съответно над тимовете на Гана и САЩ. В първия мач за деня от група Е между отборите на Чехия и САЩ, възпитаниците на Карел Брюкнер не оставиха никакви шансове за американците и с попадения на тарана Ян Колер и Томаш Росицки (2) стигнаха до чиста победа с 3:0. Във втория мач от същата група “скуадра адзура” се наложи с 2:0 над отбора на Гана. Двете попадения за италианците отбелязаха Андреа Пирло през първата част и Винченсо Якинта в края на мача. В другия двубой от деня между тимовете на Австралия и Япония зрителите видяха истинско шоу на терена. “Кенгурутата” успяха да обърнат резултата от 0:1 до 3:1 в тяхна полза само за 10 минути. Решаващи за успеха се оказаха перфектните смени на наставника на тима Гус Хидинк.

Австралия сътвори уникален обрат и нокаутира Япония с три гола в последните 9 минути

Австралия сътвори уникален обрат срещу Япония и победи с 3:1, след като до 84-ата минута азиатците водеха с 1:0, предаде специалният пратеник на Агенция “Фокус” Веселин Мишев. Решаващ за успеха на представителите на Зеления континент беше опитът на селекционера им Гуус Хидинк, който демонстрира брилянтен нюх при смените. Именно резервите му Тим Кейхил и Джон Алойзи вкараха головете и донесоха ценния успех на Австралия. Австралийците започнаха по-активно в началото и можеха да отркият резултата още в 6-ата минута, когато капитанът Марк Видука проби отляво и нанесе удар с левия крак, който бе избит от вратаря Кавагучи в ъглов удар. Малко по-късно Марко Брешано нанесе силен шут от границата на наказателното поле, който профуча над напречната греда. В тези мунути Япония разчиташе единствено на контраатаки. При една от тях обаче натурализирания бразилец Алекс изведе Наохиро Такахара. Той финтира защитник на “кенгуратата” и нанесе удар по земя, който премина на сантиметри от лявата греда на вратата на Шварцер. Австралия отговори с блестящо двойно разигравене между Видука и Брешано. Последният бе изведен на чиста позиция, но ударът му отново бе избит от Кавагучи. Япония откри в 26-ата минута, когато Шунсуке Накамура центрира отдясно и прехвърли Марк Шварцер. В опита си да из
©
бие топката вратарят на Австралия бе фаулиран от двама футболисти на Япония, но съдията Ел Фатих не отсъди нарушение. До края на полувремето действията се развиваха предимно в средата на терена и двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 за Япония. В началото на второто полувреме холандският селекционер на Австралия Гуус Хидинк вкара свежи сили в атаката на своя тим, като пусна в игра Тим Кейхил и Джошуа Кенеди. В 68-ата минута пробив на Кенеди бе спрян с нарушение на сантиметри от наказателното поле на възпитаниците на Зико. Зад топката застана Марк Видука, но мощният му шут бе блестящо отразен от Кавагучи. Малко по-късно Кенеди имаше възможност да шутира, но едва търкулна топката към вратата на Япония. Въпреки силния натиск на австралийците, азиатците използваха всяка една възможност за контраатака. В 76-ата минута Ацуши Янагисава имаше възможност да реши мача, но слабият му удар беше уловен от Марк Шварцер. В 83-ата минута Алойзи нанесе топовен изстрел от пряк свободен удар, но Кавагучи отново бе на мястото си. Топката обаче не напусна полето пред японския вратар и при последвалото разбъркване най-съобразителен бе Тим Кейхил, който с премерен удар изравни. Пет минути по-късно атакуващият полузащитник на англисйкия Евертън се превърна в герой за своя отбор, след като отбеляза втори гол за своя тим. Той овладя топката пред наказателното поле и с техничен удар я насочи неспасяемо във вратата на Япония. В даденото от съдията продължение третата смяна на Гуус Хидинк Джон Алойзи затвърди феноменалния обрат на Австралия като матира за трети път изпадналите в шок японци.


Тим Кейхил заслужи приза “Играч на мача”

Авторът на два гола във вратата на Япония Тим Кейхил беше избран за “Играч на мача”. 26-годишният атакуващ халф влезе като резерва на мястото на Марк Брешано в 52-ата минута и бе в основата на всички опасности пред японската врата. Златният му миг дойде в края на мача, когато само за 5 минути той на два пъти матира блестящия вратар на “самураите” Кавагучи. В 84-ата минута Кейхил се възползва от рабъркване в наказателното поле и изравни резултата, а минута преди края отбеляза гол-шедьовър, с който даде преднина на Австралия.

“Нюз Ком”: Кейхил накара Австралия да продължи да мечтае

Кейхил влезе в историята, след като отбеляза първите голове за Австралия на Световно първенство по футбол, съобщава австралийското електронно издание Нюз Ком. Кейхил отбеляза два гола, а един добави Джон Алойзи за победата на Австралия с 3-1 срещу Япония. Това, което се очертаваше да се превърне в кошмар, след като японците поведоха, стана един от най-хубавите моменти в австралийската футболна история. Кейхил е играч на английския “Евертън”. Отбелязал е 11 гола в 17 мача с националната фланелка на Австралия.

Чехия смачка САЩ с 3:0

Чехия надигра тотално САЩ и ги победи с класическото 3:0, предаде специалният пратеник на Агенция “Фокус” Веселин Мишев. С играта си възпитаниците на Карел Брюкнер дадоха заявка, че ще играят сериозна роля на световното първеснтво в Германия. Мачът започна по най-добрия начин за чехите, които поведоха още при първата си атака. В 5-ата минута Зденек Григера проби на скорост отдясно и с перфектно центриране намери непокрития таран Ян Колер, който мощно заби топката във вратата на Кейси Келър. Американците имаха огромно предимство във владеенето на топката, но не успяваха да достигнат до удар към вратата на Петер Чех. При една от техните контраатаки капитанът Клаудио Рейна отправи силен шут от далечно разстояние, с който уцели левия страничен стълб на вратата на чехите. Чехия удвоиха аванса си в 35-ата минута, когато Томаш Росицки вкара гол-шедьовър. Полузащитникът овладя топката в полето на янките и със страхотен фалцов удар от над 20 метра вкара топката в левия ъгъл на вратата на Келър. В края на полувремето контузия получи централният нападател Ян Колер, който беше изнесен на носилка. На мястото на 202-сантиметровият гигант влезе Братислав Локвенц. В началото на второто полувреме селекционерът на янките Брус Арина вкара свежи сили в своя тим, пускайки в игра Еди Джонсън и Джон О’ Брайън. Това обаче не повлия на развоя на мача, тъй като през втората част чехите тотално надиграха американците, които можеха да загубят и с много по-сериозен резултат. В 52-ата минута удар на централния защитник Уйфалуши с глава премина на сантиметри от десния стълб на Келър. Малко по-късно Плашил центрира и Поборски отигра атрактивно от въздуха, но ударът му също премина покрай вратата на САЩ. В 68-ата минута най-добрият в тази среща Росицки напредна в полето на САЩ и със страхотен шут разтресе напречната греда над Келър. В 76-ата минута отново той получи топката малко след централната линия, с невероятен спринт изпревари защитниците на САЩ и с техничен удар прехвърли Кейси Келър, отбелязвайки втория си гол в двубоя. Опасностите пред вратата на Петер Чех бяха епизодични, като най-сериозната от тях бе създадена от Еди Джонсън, който отправи силен шут от далечно разстояние, преминал в близост до вратата.

Карел Брукнер: Спечелихме, защото бяхме дисциплинирани

Селекционерът на Чехия Карел Брукнер бе видимо щастлив след победата с 3:0 над САЩ в първия мач на неговия отбор на Мондиал 2006, предаде специалният пратеник на Агенция “Фокус” в Германия Веселин Мишев. “Спечелихме, защото играхме много дисциплинирано. Вкарахме три чудесни гола и мисля, че нашите фенове са доволни”, заяви Брукнер. Той не можа да се ангажира с прогноза за състоянието на Ян Колер. Нападателят напусна с контузия в края на първото полувреме. “Надявам се той
©
да се оправи бързо. В днешния мач съм доволен от абсолютни всички играчи, които се бореха за отбора. Сега първо ще дам почивка на футболистите, а след това ще анализираме мача и ще мислим за следващия противник Гана”, заяви Брукнер. Чехия излиза срещу африканския тим на 17 юни в Кьолн.

Брус Арина: Нямаше как да спечелим нещо от този мач

Селекционерът на САЩ Брус Арина призна превъзходството на Чехия в днешния мач от Мондиал 2006, предаде специалният пратеник на Агенция “Фокус” Веселин Мишев. “Нямаше как да спечелим нещо от този мач. Чехите бяха по-добри и логично ни победиха. Недвед и Росицки играха фантастично и ние не успяхме да ги спрем. Все пак Световното първенство по футбол продължава, имаме още два мача”, заяви Арина.

Томаш Росицки стана “Играч на мача”, обеща още победи

С невероятната си игра и двата си гола във вратата на САЩ полузащитникът на Чехия Томаш Росицки спечели приза “Играч на мача”, предаде специалният пратеник на Агенция “Фокус” Веселин Мишев. През 86-те минути, в които беше на терена, бързоногият халф бе истински кошмар за защитата на американците и можеше да оформи и хеттрик, ако не беше уцелил напречната гредата над Кейси Келър в 68-ата минута. “Радвам се, че победихме. Головете ни станаха красиви, което е заслуга на целия отбор. Нашата публика беше фантастична, както винаги. Мога да обещая на всички мои сънародници нови победи. Всички ще се постараем за това”, заяви Росицки.

Италия победи Гана с 2:0

Италия не допусна изненада в първия си двубой на Мондиал 2006 и победи тима на Гана с 2:0. Головете за италианците отбелязаха Андреа Пирло в 40 и Винченцо Якинта в 83 минута, предаде специалният пратеник на Агенция Фокус Веселин Мишев. През първата част двата отбора създадоха истински футболен спектакъл, като не оставиха нито за миг зрителите на “АВД Арена” в Хановер да скучаят. Италианците натиснаха яко още от съблекалнята и до 5-ата минута бяха изпълнили три ъглови удара. В тези минути пред вратата на Кингстън вреше и кипеше и възпитаниците на Марчело Липи се надпреварваха да изтърват голови положения. Най-изгодните от тях пропуснаха Лука Тони, който не успя да засече топката на празна врата. Във 25-ата минута той пое ефектно топката с глава, прехвърли защитника на Гана и отправи страхотно воле с десния крак, с което разтърси напречната греда на Кингстън. Ганайците отговориха на хвърлената ръкавица подобаващо и на свой ред показаха зъбите си. Гиам Асамоа нанесе силен шут, който премина покрай вратата на Джанлуиджи Буфон. Малко по-късно Есиен нахлу мощно отляво в наказателното поле, но не можа да уцели вратата на “адзурите”, а след това Емануел Папое беше оставен непокрит в наказателното поле и отправи силен шут, който обаче премина високо над вратата на Италия. В ответната атака Франческо Тоти стреля опасно, но ударът му бе избит в корнер. Все пак логичното се случи в 40-ата минута, когато Италия поведе с 1:0. Поредният гол-шедьовър на Мондиала бе дело на Андреа Пирло, който с диагонален шут прониза вртатата на Гана. Второто полувреме ганайците започнаха по мотивирано и владееха по често топката, но постепенно Италия наложи своето темпо. Всички интересни положения за африканците идваха от звездата на Челси Микаел Есиен, който бе най- добрият в тима им. В 83 минута на футболист на Гана върна топката към останалия сам в защита Самуел Куфур, който се опита да върне към вратаря Кингстън, но топката бе твърде слаба. Винченцо Якинта стигна коженото кълбо, финтира стража и на празна врата отбеляза своя първи гол с фланелката на Италия. До края на двубоя африканците не създадоха нищо интересно освен един удар с глава на Микаел Есиен, който не бе проблем за Буфон. С тази победа “скуадра адзура” се изкачи на второ място в група Е след тима на Чехия, който по рано победи с 3:0 тима на САЩ.

Андреа Пирло бе определен за "Играч на мача" в двубоя Италия – Гана

Полузащитникът на Италия Андреа Пирло грабна приза за най- добър играч в последния мач от четвъртия ден на Мондиала между Италия и Гана, предаде специалният пратеник на Агенция Фокус Веселин Мишев. Пирло отбеляза великолепен гол през първото полувреме на двубоя и бе в основата на повечето атаки на “скуадра адзура”.

Марчело Липи остана доволен от победата
Селекционерът на Италия Марчело Липи остана видимо доволен от победата над Гана с 2:0 в първия мач на “скуадра адзура” на Мондиал 2006, съобщи специалният пратеник на Агенция Фокус Веселин Мишев. “Доволен съм от резултата. Опонентите ни се оказаха по- силни отколкото очаквахме. В някои аспекти дори бяха по- добри от нас, но като цяло мисля, че заслужихме победата. От психологическа гледна точка първият мач винаги е много труден и мисля, че момчетата се справиха чудесно”, заяви Липи.

Дужкович: Италия заслужено победи

Селекционерът на Гана Ратомир Дужкович, заяви че Италия заслужено е спечелила трите точки в мача между двата тима вчера. “Всички видяхте италианците. Те са много добър тим. Всичките истории с уредени мачове в Италия не им повлияха и те заслужено ни победиха. Имахме няколко шанса, но ги пропиляхме. От някои играчи съм доволен, но от някои не”, заяви Дужкович след двубоя от група “Е”. Информацията е на focus-sport.net.
Още по темата: общо новини по темата: 6
12.06.2006
12.06.2006
11.06.2006
11.06.2006
11.06.2006
10.06.2006






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Левски: В навечерието на мача с Ботев е време да покажем, че животът и здравето е над клубните пристрастия
Хебър си хареса "Лаута", играе още едно домакинство
Георги Иванов разкри пред "Фокус" кои са новите заместник-шефове в БФС
Гонзо пред "Фокус": Ще има изключени и изхвърлени съдии от Първа лига
Страхотно! Пловдивчанин тренира с първия отбор на Болоня преди визитата на "Анфийлд"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: