ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (29)
Илия Кунов: ЕС ще задължи всички ПФК да имат и женски отбори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:20 / 21.06.2006Коментари (16)3843
©
Репортер на Plovdiv24.com се срещна и разговаря с треньора на един от малкото женски футболни клубове в България този на Ботев (Пловдив). Илия Кунов бе така любезен да отговори на нашите въпроси и да хвърли повече светлина около развитието на женския футбол под тепетата и като цяло.

- Представете се.

- Казвам се Илия Кунов и съм старши-треньор на футболен клуб Ботев
(Пловдив) жени и девойки. Преди това 12 години съм бил треньор в школата на Ботев юноши, като последния отбор който водих бе юноши-старша набор 86. Освен това съм треньор и на отбора на ВВС - Пловдив.

- Какви са целите поставени пред отбора?

- Пред отбора няма конкретно поставени цели. Целта бе просто да се изгради женски отбор. Ние се събрахме за първи път на 8 септември миналата година. Аз обаче видях потенциал в момичетата и затова настоях да се намесим в първата четворка и успяхме. Следващата цел която ние самите сме си поставили е влизане в призовата тройка.

- Какъв е тренировъчният цикъл на отбора и къде тренирате?

- Отборът тренира на представителното игрище на стадион „Христо Ботев” както и в базата на ВВС. Тренировките са 4 пъти седмично - понеделник, сряда, петък и събота или неделя в зависимост от това кога имат мач мъжете на Ботев.

- Има ли женски шампионат в България? А национален женски отбор?

- Има шампионат за девойки и жени. Като в шампионата за жени участват 8 отбора, а в шампионата за девойки 10 отбора. Шампионата се провежда на турнирен принцип. Има по два турнира на полусезон или тоест общо 4. Мачовете се играят играят в София, Варна и Сандански, Велико Търново - девойки и в Стара загора се провеждат срещите за двете купи. Това са купата на България и купата на аматьорската лига. Като мога да се похваля, че тази година носител на купата на аматьорската лига стана отборът на Ботев.

По втората част от въпроса. Да има национален отбор на България, който участва в редица международни турнири, два от които са в България. Три състезателки на Ботев вече са част от този национален отбор.

- Приключи ли вече шампионатът?

- Официално приключи. Остава да вземем участие в международен турнир,
който ще се проведе в к.к.Албена от 26-30 юни.

- Кой ви спонсорира?

- Женският отбор на Ботев е част от ПФК Ботев и в качествето си на такъв издръжката му е поета от собственика на Ботев Димитър Христолов. Като издръжката на отбора никак не е евтина. По време на участието ни в турнирите от клуба поемат пътните, настаняването и храната на отбора. Имаме уговорка с ръководството ако някой прояви желание да рекламира на фланелките или да помага по какъвто и да е начин на отбора да не среща трудности.

- Какво се прави за популяризирането на женския футбол?

- Много малко. Това е и основната цел с която сформирахме отбора, за да привлечем талантливи и желаещи да практикуват футбол момичета от Пловдив защото има доста такива. Всяко едно момиче, което желае да се включи в отбора е добре дошло по всяко време. Все пак в средата на септември предвиждаме демонстративен мач на стадион „Христо Ботев” след който ще се проведе и подбор на желаещите да се включат в отбора.

- Как виждате бъдещето на женския футбол в България и в частност в Ботев?

- Самият Мишел Платини заяви, че мъжкия футбол се е комерсиализирал
изцяло и сега ще се развива женският. След влизането в ЕС една от
препоръките ще е всеки професионален футболен клуб освен детско -юношеска школа да развива и женски отбор. В този смисъл можем да кажем, че Ботев е поне една обиколка напред.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.09.2012 г.
0
 
 
здравейте аз съм на 13 години и искам да се запишем с още едни момичета в женски отбор в момента сме при Никола Николов много добър тренер прие първо мен после другити две момичета играем с момчетата :) на нас не ни пречи но ако сме при женски отбор ще ни бъде по добре ние харесваме много тази игра и искаме да се занимаваме със този спорт а аз искам след 7 клас да идаа в женски отбор за да у4а и да тренирам фътбол за да стана по добра разбирасе и моити две приятелки искаме да идим там и да не се разделяме http://e-svilengrad.com/news/2011/06/09/момичета-тренират-футбол-при-никола-н/ ето това сме ние ако може да ми помогнете ще съм ви благодарна :)
Aнонимен
на 25.07.2006 г.
0
 
 
Az sum momi4e na 14 godini i jelaia da se vklu4a v otbora oba4e ne jivea v plovdiv a v panagyurishte:)
Aнонимен
на 06.07.2006 г.
0
 
 
Otbora go ima i 6te go ima dokato ima smeli i silni momi4eta da iskat da igraqt, tova 4e nqkoi hora zavijdat i se ma4at da ni zali4at si e tehen problem... ta na va6 puk prosto poiteresuvaite se kvi uspehi imame i togava govorete!!!
Aнонимен
на 26.06.2006 г.
0
 
 
09:51 за пореден път локо по точно ВАГОН феновете доказват че не са нищо друго освен долни ПЕДЕРАСИ и мястото им е в педерастия тяхната родина.
Лятната подготовка н
на 24.06.2006 г.
0
 
 
Лятната подготовка на Ридван Хаджифейзула ще започне с лагер в Кюстендил.Предвидени са двуразови тренировки, сутрин бране на череши в градините на Dormu6ali Saidxodja, а вечер лапане на канарски пишки. Лятната подготовка ще завърши в Турция. Там е предвидено масово обрязване и поклонение пред статуята на Сюлейман Демирел!! През новия полусезон се очаква от клубното ръководство да привлекът за спонсори Ахмед Доган, Емел Етем, Лютфи Местан, Али Баба, Шехерезада и др. От ръководството обмислят вариата отбора да се премести в Анкара, но засега все още нищо не е ясно. Ден преди началото на новото първенство се предвижда ритуално миене на гъзовете на играчи и фенове и намазване с вазелин, защото се очаква яко чукане от Sal4o
i
на 22.06.2006 г.
0
 
 
ako Botev iskat da se razvie jenskiqt futbol trqbva rakovoditelite da napravqt edno-da smenqt treniora Kunov. Toi nqma pradstava ot futbol!!!
КАКА
на 22.06.2006 г.
0
 
 
АБЕ КУНОВ, ТИ НАРЕД ЛИ СИ ??? КЪДЕ ГИ НАМЕРИ ТЕЗИ ЖУРНАЛИСТЧЕТА, ТА ДА ГИ ХВАНЕШ ЗА КАНАРЧЕТА ??? ТО БИВА ТЪПОТИИ<БИВА< АМА ТОВА НАПРАВО Е ЕЛЕМЕНТАРЩИНА, БЕ !!! АМА ТИЯ СИ ГИ ПЛЕЩИ САМО НА СЪСЕЛЯНИТЕ, БЕ КУНОВ ! ТЕ ПОНЕ НЕ РАЗБИРАТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И МОЖЕШ ДА ГИ БАЛАМОСВАШ ! НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ,ПИЧ, МНОГО СИ ЕЛЕМЕНТАРЕН !!!
xxaxxaaxxaax
на 21.06.2006 г.
0
 
 
toi gi trenira za da moji posli da gi ibe kunov e stra6en i obi4a krasivite jini se pak mi e bill trenior i go znam 4e e kurvar444eee!!!!! brao Bat`ilioo :) samo taka ebane e zdrave
BpeMe_3a_cekc
на 21.06.2006 г.
0
 
 
e toq trener kakvo razbira ot jenski futbol daje i ot jenite na razbira ama karai samo NSA tva sa "jeni" xaxa
---
на 21.06.2006 г.
0
 
 
kunof e super licemer i semkadjiq! tva moga da kaja samo! ne stava za trenior (pone na jenskiq otbor)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Левски: В навечерието на мача с Ботев е време да покажем, че животът и здравето е над клубните пристрастия
Хебър си хареса "Лаута", играе още едно домакинство
Георги Иванов разкри пред "Фокус" кои са новите заместник-шефове в БФС
Гонзо пред "Фокус": Ще има изключени и изхвърлени съдии от Първа лига
Страхотно! Пловдивчанин тренира с първия отбор на Болоня преди визитата на "Анфийлд"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: