ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (29) | Вчера (11)
Емил Наков: Думата на Божков бе потъпкана в ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:56 / 06.07.2006Коментари (20)1320
©
В събота Локомотив играе с румънския Фарул реванш от II кръг на Интертото. Българите паднаха 1:2 в Констанца. но шансовете да продължат остават. Три дни преди срещата шефът на клуба Емил Наков даде интервю за "7 дни спорт" по всички въпроси, които вълнуват феновете на отбора.

- Г-н Наков, какво очаквате от реванша с Фарул и има ли сили Локомотив да елиминира румънците?

- Фарул е сериозен отбор от това, което видях в първия мач. Няма да ни бъде лесно, но имаме сили да ги отстраним. В Румъния играхме добре. Нашият тим е сплав между млади и утвърдени футболисти. Обнадежден съм, чака ни добро бъдеще.

- Само съдиите ли ви попречиха да си тръгнете с по-добър резултат от Констанца?

- Това, което се случи в първия мач, вече е минало. Не омаловажавам успеха на Фарул. Въпреки братовчедската подкрепа от маджарска страна румънците спечелиха заслужено. Съдиите са част от играта и не смятам, че са ни виновни. Направили сме си изводите и гледаме към реванша.

- Чакат ли се нови попълнения в Локомотив (Пд)?

- При нас селекцията е отворен процес и в двете посоки. Разчитам на мненията на главния мениджър Иван Маринов и треньора Аян Садъков, които решават какви футболисти им трябват. Вече подписахме договори с двама от бразилците. Те ще бъдат официално представени на медиите (б.а. - днес). Другите двама остават на проби. Ще преценим дали да ги задържим. Те са млади момчета. Смятаме да ги пратим във Велбъжд (Кюнстендил) да се обиграват този сезон.

- Какъв е проблемът с трансфера на Роберт Петров в ЦСКА?

- Проблем има и това не е тайна. Чака се завръщането на Васил Божков от чужбина. Сигурен съм, че ЦСКА не иска да се повтаря сагата с Лима и Соуса. Някои от техническия екип на Армията са специалисти в тази област.

- Ще играе ли македонецът за Локомотив (Пд) в събота?

- Той е картотекиран за Интертото. Ние обаче нямаме намерение да му пречим. Той е дал много на Локомотив, национал е. Беше много доволен, че отива в един от грандовете. Ще си търсим обаче правата докрай. Васил Божков е дал дума, която бе потъпкана от служителите му. Кой точно е виновен, не е наша работа.

- Какви ще са целите пред Локомотив (Пд) този сезон?

- Непосредствено преди първия кръг от първенството ще преценим какви са възможностите ни. Треньорът Аян Садъков трябва да представи доклада си. Основната ни цел е да подмладим отбора. Селекцията ни е насочена основно към 18-19-го-дишни момчета, които може да бъдат преотстъпени на други отбори за обиграване. Предстои ни да подпишем договор и с едно младо момче от Македония. От БФС още нищо не са казали за бройката на чужденците, но е сигурно, че ще се разделим с някои от тези, които сега са в състава. Така ще освободим място за момчета, на които тепърва им предстои да се развиват.

- Кои ще напуснат отбора?

- За Стоян Колев е ясно. Всички знаят неговия случай. Марко Илич е на проби в Румъния. Има оферта от Азербайджан за Дино Езе. Няколко клуба се интересуват от юношеските и младежките ни национали - Златковски, Златинов, Златински, Анев, Митко Илиев и Самокишев. За тях обаче не важи нито една оферта. Искаме да ги задържим.

- Кога Локомотив ще се върне да играе европейски мачове в Пловдив?

- Това не зависи от клуба. Срещаме разбиране от страна на кмета и общината. Имаме намерение за дългосрочна концесия на стадиона. Тогава Локомотив отново ще се върне в Пловдив и няма да се налага верните ни фенове да пътуват из цялата страна.

- Готови сте с програмата за лагера в Италия. Какво ще стане, ако отстраните Фарул?

- Караме стъпка по стъпка. В събота към 22,30 ч. ще стане ясно дали чартърът ще потегли към Оксер, или към Тревизо.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.07.2006 г.
0
 
 
ai loko nai golemite sme we!3:1 to4en rezultat!!!!!
Aнонимен
на 07.07.2006 г.
Aнонимен
на 06.07.2006 г.
0
 
 
Buferite radvat snimali na snika gordosta im ot minaloto i onaq svinq blatska nakov ot nastoq6teto 4ere6obera dibel!!!slojeti si q na destop we mrizlivi relsi !!!!
Loko
на 06.07.2006 г.
0
 
 
Aнонимен 19:49 ч., govorish alogichno. Moje bi zashtoto si jalt fen. Nali za da prodadat neshto to triabva da ima jena, a tia se dokazva s igra.
LAUTA
на 06.07.2006 г.
Aнонимен
на 06.07.2006 г.
0
 
 
Vsi4ko za satelitite e laga nicoi ne misli za razvitieto na mladite ,samo gledat aco moge da pribepat niakoi lev ot tiah.
Loko
на 06.07.2006 г.
Loko
на 06.07.2006 г.
0
 
 
super. veche imame i satelitni otbori, kadeto ste si obigravame iunoshite. Iavno Tasev seriozno se e zael da pravi otbor. Kmete, davai stadiona, che ...
Loko
на 06.07.2006 г.
0
 
 
Dokato Loko si gradi perspektiven otbor, papagalite ... loviat riba...
Aнонимен
на 06.07.2006 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Левски: В навечерието на мача с Ботев е време да покажем, че животът и здравето е над клубните пристрастия
Хебър си хареса "Лаута", играе още едно домакинство
Георги Иванов разкри пред "Фокус" кои са новите заместник-шефове в БФС
Гонзо пред "Фокус": Ще има изключени и изхвърлени съдии от Първа лига
Страхотно! Пловдивчанин тренира с първия отбор на Болоня преди визитата на "Анфийлд"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: