Емил Наков: Думата на Божков бе потъпкана в ЦСКА

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
14:56 / 06.07.2006
1321
В събота Локомотив играе с румънския Фарул реванш от II кръг на Интертото. Българите паднаха 1:2 в Констанца. но шансовете да продължат остават. Три дни преди срещата шефът на клуба Емил Наков даде интервю за "7 дни спорт" по всички въпроси, които вълнуват феновете на отбора.

- Г-н Наков, какво очаквате от реванша с Фарул и има ли сили Локомотив да елиминира румънците?

- Фарул е сериозен отбор от това, което видях в първия мач. Няма да ни бъде лесно, но имаме сили да ги отстраним. В Румъния играхме добре. Нашият тим е сплав между млади и утвърдени футболисти. Обнадежден съм, чака ни добро бъдеще.

- Само съдиите ли ви попречиха да си тръгнете с по-добър резултат от Констанца?

- Това, което се случи в първия мач, вече е минало. Не омаловажавам успеха на Фарул. Въпреки братовчедската подкрепа от маджарска страна румънците спечелиха заслужено. Съдиите са част от играта и не смятам, че са ни виновни. Направили сме си изводите и гледаме към реванша.

- Чакат ли се нови попълнения в Локомотив (Пд)?

- При нас селекцията е отворен процес и в двете посоки. Разчитам на мненията на главния мениджър Иван Маринов и треньора Аян Садъков, които решават какви футболисти им трябват. Вече подписахме договори с двама от бразилците. Те ще бъдат официално представени на медиите (б.а. - днес). Другите двама остават на проби. Ще преценим дали да ги задържим. Те са млади момчета. Смятаме да ги пратим във Велбъжд (Кюнстендил) да се обиграват този сезон.

- Какъв е проблемът с трансфера на Роберт Петров в ЦСКА?

- Проблем има и това не е тайна. Чака се завръщането на Васил Божков от чужбина. Сигурен съм, че ЦСКА не иска да се повтаря сагата с Лима и Соуса. Някои от техническия екип на Армията са специалисти в тази област.

- Ще играе ли македонецът за Локомотив (Пд) в събота?

- Той е картотекиран за Интертото. Ние обаче нямаме намерение да му пречим. Той е дал много на Локомотив, национал е. Беше много доволен, че отива в един от грандовете. Ще си търсим обаче правата докрай. Васил Божков е дал дума, която бе потъпкана от служителите му. Кой точно е виновен, не е наша работа.

- Какви ще са целите пред Локомотив (Пд) този сезон?

- Непосредствено преди първия кръг от първенството ще преценим какви са възможностите ни. Треньорът Аян Садъков трябва да представи доклада си. Основната ни цел е да подмладим отбора. Селекцията ни е насочена основно към 18-19-го-дишни момчета, които може да бъдат преотстъпени на други отбори за обиграване. Предстои ни да подпишем договор и с едно младо момче от Македония. От БФС още нищо не са казали за бройката на чужденците, но е сигурно, че ще се разделим с някои от тези, които сега са в състава. Така ще освободим място за момчета, на които тепърва им предстои да се развиват.

- Кои ще напуснат отбора?

- За Стоян Колев е ясно. Всички знаят неговия случай. Марко Илич е на проби в Румъния. Има оферта от Азербайджан за Дино Езе. Няколко клуба се интересуват от юношеските и младежките ни национали - Златковски, Златинов, Златински, Анев, Митко Илиев и Самокишев. За тях обаче не важи нито една оферта. Искаме да ги задържим.

- Кога Локомотив ще се върне да играе европейски мачове в Пловдив?

- Това не зависи от клуба. Срещаме разбиране от страна на кмета и общината. Имаме намерение за дългосрочна концесия на стадиона. Тогава Локомотив отново ще се върне в Пловдив и няма да се налага верните ни фенове да пътуват из цялата страна.

- Готови сте с програмата за лагера в Италия. Какво ще стане, ако отстраните Фарул?

- Караме стъпка по стъпка. В събота към 22,30 ч. ще стане ясно дали чартърът ще потегли към Оксер, или към Тревизо.


Виж коментарите (20)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).