Пловдив е готов да посрещне боксьорите за Евро2006

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:50 / 06.07.2006
651
”Готови сме с подготовката и организацията за Европейското първенство по бокс , въпреки някои хора да не искаха този престижен форум да не бъде факт” това заяви Марин Димитров –вицепрезидент на Българската Федерация по бокс, председател ИК на пресконференция пред журналисти. Той допълни още , че подкрепата на ДАМС е нищожна, и Весела Лечева с нищо не е помогнала за осъществяането на Евро 2006, голяма заслуга имат кметът на град Пловдив д-р Иван Чомаков, Стефка Костадинова – председател на БОК , Петър Мутафчиев –министър на транспорта.

Старши треньорът на националите по бокс Ангел Ангелов заяви, че медали трябва да бъдат завоювани, като брой и цвят не даде отговор , но му се иска поне 3-4 медала. Той добави още , че у дома и стените помагат, но понякога този фактор има и отрицателен ефект, няма състезатели със сериозни контузии в националният ни отбор, единствено Детелин Далаклиев е получил лека контузия след удар на тренировка със спаринг играч от Франция, но той тренира и ще е готов за игра, допълни още той.


По предварителни заявки в Пловдив ще видим 252 боксьори от 41 страни. Най-многобройни са делегациите на Украйна ( 31 човека), Русия и Грузия ( по 21), Армения ( 19) , Англия и Азербайджан (по 18). Българската делегация включва 12 боксьори и 10 специалисти. Водач на делегациата ни на Евро 2006 е Тодор Андреев. С пълни отбори се очакват да се явят Англия , Азербайджан, Армения, Беларус, Русия и други. Интересно е , че Пловдив очаква и около 80 туристи от Русия , и над 200 от Украйна.

Все още не е определена цената на входните билети, но до дни ще се уточни. За първи път в историята на европейските първенства откриването ще стане извън залата за състезания и ден преди официалния старт – 13 юли. Арена на тържеството с начален час 21.30 часа е Античният театър. Първенството в Пловдив ще бъде съпътствано и с богата културна програма. Като официални лица на първенството ще присъстват всички ръководители на европейския бокс, включително президентът на ЕАБА Едуард Хусаинов.


Срещите ще се проведат в палати 10 и 11 на Пловдивския панаир от 14 до 23 юли.


Източник: Иван Кирев


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).