ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (29) | Вчера (11)
Частна фирма строи модерен футболен комплекс в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:05 / 20.07.2006Коментари (41)2685
Една частна фирма в Пловдив се нагърби с тежката задача да със собствени средства да направи това което институциите не направиха с държавни. Именно да изгради модерно футболно съоръжение в Пловдив. Президентът на петролната компания "Векта" и на едноименния футболен отбор инженер Петър Никленов се съгласи да се срещне и да отговори на въпросите на репортер на Plovdiv24.com във връзка с амбициозния си проект.

- Г-н Никленов от колко време фирма "Векта" е собственик на комплекс "Работнически" в квартал "Кючук Париж".

- Държа да подчертая, че "Векта" не е собственик на комплекса. Ние го взехме под наем от концесионера.

- За какъв период е договорът за наем?

- Наели сме го 30 години. Дълъг период, но ако бе за по-кратък не бихме си позволили да правим толкова мащабни инвестиции в съоръжението.

- В какво смятате да превърнете бившият "Работнически стадион"?

- В модерно футболно съоръжение за развитие на детско - юношеския футбол и като цяло средище на футбола под тепетата.

- Какви съоръжения ще има?

- Две големи игрища, като едното ще е с най-добрата тревна настилка в града ни. Знаете сами на какво приличаше терена на стадиона преди да го вземем. Изграждаме дренажна система която да позволи на терена да се тренира целогодишно независимо от атмосферните условия. Поръчали сме и специална тревна настилка от Дания. Ще се реконструира и помощното игрище, което ще се използва за тренировки. Освен големия стадион ще се изградят и модерни игрища за минифутбол с размери 20/40 метра, които ще са с изкуствена трева. Към стадиона по-нататък планираме да изградим и кафе в изцяло футболен стил, където ще има големи екрани и ще се предават възможно най-много мачове от футболните терени, за да може всеки запалянко който иска да наблюдава срещите в подходяща и приятна обстановка да може да го направи. Към кафенето ще има детски кът за майките с деца. Ще реконструираме и съблекалните които по време на експлоатацията от Спартак (Пловдив) бяха придобили трагичен вид. Има вече трибуни за 500 човека, като ще ги доизградим до капацитет 2000.

- Кой ще използва тези съоръжения?

- Отборите на ФК "Векта". Имаме детско-юношеска школа която развиваме. В момента имаме отбори във възрастовите групи набор 91, 95, 96. Треньори в школата ни са Димитър Палазов и Ивайло Петров - Пифа. Имаме и отбор по футзал, който играе в държавното първенство. Дори преди седмица имахме контрола в София с шампионите ФК "Младост" и успяхме да ги бием с 6:5. Което си е постижение като се има в предвид, че "Младост" по време на шампионата не допуснаха нито една загуба. Сега софиянци са изключително афектирани и ни поканиха за нова контрола следващата седмица. Комплекса го правим тъй като децата на ФК "Векта" досега бяха принудени да играят мачовете си в Оризаре а футзал отбора домакинстваше в Габрово. Игрищата по минифутбол ще бъдат достъпни и за обикновените пловдивчани, които желаят да ги използват срещу съответната такса разбира се. Като цяло се опитваме да изградим средище за футбола, за да запалим колкото се може повече деца по този спорт.

- И последен въпрос. Каква ще е съдбата на юношите на ФК Спартак (Пловдив) които използваха базата преди да започнете реконструкцията.

- Реално Спартак последните 5 години се бяха самонастанили. Нямаха никакво право да използват базата. Нямате представа в каква мизерия са се събличали малките "гладиатори". Саблекалните бяха в трагично състояние. Спратак ще трябва да си търсят нови терени. От тук нататък няма да могат да използват базата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
JB
на 22.07.2006 г.
0
 
 
Toi edin hitrc i provokator. Kato mu zadadesh nepriaten vapros i se skriva, minava v nelegalnost. No edno triabva da mu se priznae: Znae da MRAZI!
rd
на 21.07.2006 г.
0
 
 
JB a kazi neshto za martenizata i za zakysnialata lineika na macha sys loko sofia.
Aнонимен
на 21.07.2006 г.
0
 
 
не се занимавайте с 13, той е патологичен случай!!!
JB
на 21.07.2006 г.
0
 
 
Eto edin lek Tonic za pametta ti:Петър Стоянов е направляван, така че да се внедри в средите на творческата интелигенция преди 10 ноември. За осъществяването на тази задача му съдейства Петър Анастасов /съученик на Людмила Живкова, чиито баща е бил шеф на ТКЗС в село Марково - пловдивско, заемащ поста I-и заместник началник отдел изкуство и култура към ЦК на БКП, когато началник на отдела е Владимир Живков. ДС помага на Петър Стоянов да издаде книгата "Разводът" в тираж 8000 екземпляра и му осигурява контакти с представителите на интелигенцията по линия на преди 10 ноември. Осигурява му се контакт с интелигенцията по селскостопански бригади, където в непринудена атмосфера трябва да изпълнява песни на Висоцки и други на китара, заедно с д-р. Златко Илиев /син на активни борци против фашизма и капитализма и член на БКП, а по настоящем на СДС/ и Лазар Лазаров. След доказва способностите си на вътрешния фронт, Петър получава много по-отговорна задача. Възложено му е да стане личен адвокат на Паоло Денучи - итали ански гражданин, агент на ДС обявен за издирване от Италия чрез И Интерпол, заради връзки с мафията, пране на пари, сделки с износ на оръжия и търговия с наркотици. Тъй като Паоло Денучи е ограничен в своите пътувания, на Петър Стоянов е възложено да представлява неговите интереси като адвокат в чужбина. Целта е не само изпълняването на конкретните задачи, а и обучението на Стоянов с цел подготовката му за бъдещата му мисия. Стоянов посещава, като адвокат на Денучи Рим и Виена вече в качеството си на агент за свръзка. От чужбина се връща с нов автомобил Алфа Ромео - който заменя семейния трабант. Трябва да отбележим, че в последствие Паоло Денучи става собственик на пловдивския футболен клуб Ботев, чрез фирма "Дин-пан", където Петър Стоянов е с 49%.
JB
на 21.07.2006 г.
0
 
 
Ne, ne sam se obarkal-Denuchi...za nego kaji i za bankite, shtoto ne viarvam da mislish che ne sa se prali narko pari tam. Shte bade obida kam tvoiata inteligentnost. Shte ostana razocharovan i ot obektivnostta ti.
13
на 21.07.2006 г.
0
 
 
Наркотици ли спомена? :))) Май нещо се пообърка? :)))
JB
на 21.07.2006 г.
0
 
 
Tezi pusti neudobni vaprosi! Ide lek weekand. Az znam otgoirite, viadiah che i ti gi znaesh i che sam prav.
JB
на 21.07.2006 г.
0
 
 
Bravo na teb! sega ako dadesh i otgovor za vremeto na Denuchi, na brokerite i Vasko Ninov. kakto i za tova koeto sam ti napisal za narkoticite i za praneto na narko pari cena niama da imash!
13
на 21.07.2006 г.
0
 
 
От време на време се налага и да поработвам малко - имам много отговорна работа. :) С милиони боравя. :)))
Aнонимен
на 21.07.2006 г.
0
 
 
Локомотив (Пд) мачка Ботев не само на футболния терен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Левски: В навечерието на мача с Ботев е време да покажем, че животът и здравето е над клубните пристрастия
Хебър си хареса "Лаута", играе още едно домакинство
Георги Иванов разкри пред "Фокус" кои са новите заместник-шефове в БФС
Гонзо пред "Фокус": Ще има изключени и изхвърлени съдии от Първа лига
Страхотно! Пловдивчанин тренира с първия отбор на Болоня преди визитата на "Анфийлд"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: