Частна фирма строи модерен футболен комплекс в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (41)
12:05 / 20.07.2006
2686
Една частна фирма в Пловдив се нагърби с тежката задача да със собствени средства да направи това което институциите не направиха с държавни. Именно да изгради модерно футболно съоръжение в Пловдив. Президентът на петролната компания "Векта" и на едноименния футболен отбор инженер Петър Никленов се съгласи да се срещне и да отговори на въпросите на репортер на Plovdiv24.com във връзка с амбициозния си проект.

- Г-н Никленов от колко време фирма "Векта" е собственик на комплекс "Работнически" в квартал "Кючук Париж".

- Държа да подчертая, че "Векта" не е собственик на комплекса. Ние го взехме под наем от концесионера.

- За какъв период е договорът за наем?

- Наели сме го 30 години. Дълъг период, но ако бе за по-кратък не бихме си позволили да правим толкова мащабни инвестиции в съоръжението.

- В какво смятате да превърнете бившият "Работнически стадион"?

- В модерно футболно съоръжение за развитие на детско - юношеския футбол и като цяло средище на футбола под тепетата.

- Какви съоръжения ще има?

- Две големи игрища, като едното ще е с най-добрата тревна настилка в града ни. Знаете сами на какво приличаше терена на стадиона преди да го вземем. Изграждаме дренажна система която да позволи на терена да се тренира целогодишно независимо от атмосферните условия. Поръчали сме и специална тревна настилка от Дания. Ще се реконструира и помощното игрище, което ще се използва за тренировки. Освен големия стадион ще се изградят и модерни игрища за минифутбол с размери 20/40 метра, които ще са с изкуствена трева. Към стадиона по-нататък планираме да изградим и кафе в изцяло футболен стил, където ще има големи екрани и ще се предават възможно най-много мачове от футболните терени, за да може всеки запалянко който иска да наблюдава срещите в подходяща и приятна обстановка да може да го направи. Към кафенето ще има детски кът за майките с деца. Ще реконструираме и съблекалните които по време на експлоатацията от Спартак (Пловдив) бяха придобили трагичен вид. Има вече трибуни за 500 човека, като ще ги доизградим до капацитет 2000.

- Кой ще използва тези съоръжения?

- Отборите на ФК "Векта". Имаме детско-юношеска школа която развиваме. В момента имаме отбори във възрастовите групи набор 91, 95, 96. Треньори в школата ни са Димитър Палазов и Ивайло Петров - Пифа. Имаме и отбор по футзал, който играе в държавното първенство. Дори преди седмица имахме контрола в София с шампионите ФК "Младост" и успяхме да ги бием с 6:5. Което си е постижение като се има в предвид, че "Младост" по време на шампионата не допуснаха нито една загуба. Сега софиянци са изключително афектирани и ни поканиха за нова контрола следващата седмица. Комплекса го правим тъй като децата на ФК "Векта" досега бяха принудени да играят мачовете си в Оризаре а футзал отбора домакинстваше в Габрово. Игрищата по минифутбол ще бъдат достъпни и за обикновените пловдивчани, които желаят да ги използват срещу съответната такса разбира се. Като цяло се опитваме да изградим средище за футбола, за да запалим колкото се може повече деца по този спорт.

- И последен въпрос. Каква ще е съдбата на юношите на ФК Спартак (Пловдив) които използваха базата преди да започнете реконструкцията.

- Реално Спартак последните 5 години се бяха самонастанили. Нямаха никакво право да използват базата. Нямате представа в каква мизерия са се събличали малките "гладиатори". Саблекалните бяха в трагично състояние. Спратак ще трябва да си търсят нови терени. От тук нататък няма да могат да използват базата.


Виж коментарите (41)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).