Капитанът на Локомотив към запалянковците: Извинявайте за голямата загуба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (48)
10:43 / 23.07.2006
1474
Защо се стигна до разгромната загуба от Тревизо със 7:0?

Загубата е неприятна. Дори в контрола окомотив не може да си позволи да губи със седем гола. Като капитан на отбора искам да се извиня на нашите фенове за станалото. Също така обаче бих помолил и за толерантност към младите момчета в отбора. След зимната пауза, когато напуснаха 11 от опитните играчи от шампионския състав, сега си тръгнаха още двама. Клубната политика е те да бъдат заместени от млади играчи, на които им е необходимо време, за да израснат.

Как си обяснявате поражение с толкова голям резултат?

Не искам да се оправдавам, но разликата до голяма степен се дължи и на лош късмет. Просто в този ден почти всеки техен удар към нашата врата влизаше. Поведоха ни с два гола още в началото, което обърка цялата ни игра. Вероятно е имало й елемент на стъписване. Не играха двама от най-опитните - Велко Христев и Илами Халими, които са контузени. През първото полувреме и ние изтървахме няколко чисти голови положения. При една ситуация Валди Златинов удари греда, топката попадна у боразилчето Даксон, който също нацеди гредата. В ответната атака ни вкара евтино попадение. С такива ситуации изобилстваше мачът. Истината е, че преди самата среща имахме много тежко пътуване. Пропътувахме около 250 километра само в планина. Все едно пътя Пловдив - Смолян, но умножен по три. На места чакахме по 10 минути, за да се разминем с някой ТИР. Само пътят отне около 5 часа. Като пристигнахме във Вилябаса, краката ни бяха като подкосени и от автобуса направо на терена -да загряваме, мякои от колегите дори не направиха масаж. Влязохме почти неподготвени в мача и така получихме три гола за по-малко от 20 минути. Нека това не звучи като оправдание. В никакъв случай обаче отборът ни не е толкова слаб, колкото показва резултатът. А и все пак това е една контрола. Дори да бяхме победили, за нея нямаше да ни присъдят точки в първенството.

Имаше ли разговори на висок глас след мача?

Нормално е ръководството да ни се скара след такава загуба. Не е имало обаче някакви драстични мерки. Не чакайте скандали при нас. Всичко си е нормално.

Как върви лагерът?

Нормално. Като подготвителен лагер. Имаме осигурени всички необходими удобства за тренировки, възстановяване и почивка. Осигурени са ни и контроли срещу класни противници. Дори разгромната загуба от Тревизо е един много полезен урок за нас. От такива проверки само можем да печелим. Лично аз не виждам никаква полза от разгромни победи над квартални ентусиасти. От такива мачове никаква полза не може да има. Добре е срещу класни отбори да сверим часовника, за да видим къде сме. За съжаление, получихме много горчив урок срещу Тревизо, но това ще е от полза. Има доста време до началото на първенството и ще коригираме слабостите си.

Как се представят новите попълнения от Бразилия?

Нормално е да изпитват трудности при аклиматизирането ей в отбора. Има я езиковата бариера. В мача срещу Тревизо сменихме игровата схема от 4-4-2 на 3-5-2 и едното бразилче трябваше да играе като последен човек. То обаче не разбрало и докато се усети, ни вкараха още два гола. Добре е, че тези неща стават все още в контроли и на тренировки, за да не стават на официални мачове.

Има ли надежда, че Локомотив ще бъде по-силен отбор, отколкото през пролетния полусезон?

Надежда винаги има. В Локомотив се работи сериозно. Младите.футболисти имат много потенциал. Той обаче трябва да се развива. Имаме и опитни играчи, около които младите да се обиграват. Предпоставки има да сме по-силни, но на практика ще се види в първенството. Все пак не мисля, че ще сме по-слаби от отбори, които едва се събират за тренировка. Нашият критерий обаче не трябва да бъдат тези отбори, а доста по-високи.

Интервюто е на вестник "Марица".



Виж коментарите (48)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).