Марин Димитров е новият председател на Българската федерация по бокс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:52 / 29.07.2006
2714
Общото събрание на Българската федерация по бокс избра единодушно Марин Димитров за нов председател на централата и нов Управителен съвет.Форумът се проведе в хотел “Амбасадор” в София. На него присъстваха 26 делегати. В насрочения начален час 14,30 делегатите бяха 25 от 58 клуба и събранието нямаше кворум. По закон те изчакаха 1 час, за да го открият,като междувременно пристигна още 1 делегат. Делегатите освободиха досегашния Управителен съвет и председателя му Александър Димитров, които бяха избрани на Извънредно общо събрание точно преди 40 дни – на 19 юни.

Марин Димитров бе позкрепен от предишния президент и бивш министър на младежта и спорта Васил Иванов-Лучано, който присъства на форума като гост и предварително бе обявил, че няма да се кандидатира. В 17-членния Управителен съвет бе избран друг бивш шеф на централата – Филип Аврамов, президент на БК Славия Саламандър. По предложение на Марин Димитров в него са още националният треньор Ангел Ангелов, предшественикът му Георги Юнаков – изпълнителен директор и главен треньор на Левски Лучано, както и трима членове на различни комисии в ЕАБА - Сава Чуролеев, проф. Евтим Лефтеров, и Август Попов, и много бизнесмени. Общо събранието продължи 30 минути.

“Това са хора, които действително ще осигурят на бокса 2-3 пъти повече пари, отколкото той получава от бюджета и тотото чрез ДАМС. Хората, които бяха в Управата на Александър Димитров бяха чужди на бокса”, коментира Васил Иванов-Лучано след събранието. Той обяви, че лично ще осигури 150 000 лева за боксовите клубове. На събранието присъства и новият изпълнителен директор на Европейската боксова асоциация (ЕАБА) Борис Лагодин.

Информацията е на агенция "Фокус".


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).