Пенсионери победиха децата и спорта, спряха реконструкцията на спортна площадка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
10:49 / 03.08.2010
8524
При третия си пореден опит, общинските съветници успяха да развалят договор за реконструкция на спортна площадка в район "Южен", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това се случи на днешната сесия на Общинския съвет.

Предишния път само един глас не достигна при гласуването, за да бъде развален договорът за наем на спортна площадка на ул. "Трети март", срещу който бе образувана гражданска подписка, но днес развалянето на договора срещна по-сериозна подкрепа от съветниците.

Припомняме ви, че подписката бе подкрепена най-вече от пенсионер, живущи в квартала, които явно не са съгласни децата да спортуват, тъй като по този начин ще нарушат спокойствието им. За официален довод те използваха притеснението си, че кафе-сладкарницата към спортната площадка ще прерасне в чалга-ресторант, но удобно премълчават факт от договора, в който пише, че във въпросното кафене е забранена продажбата на алкохол за целия период на наем на площадката. Това прави твърденията им несъстоятелни, лъжливи и удобно популистични, но това не трогна общинските съветници и те без много да се замислят развалиха договора.

Съветниците подминаха подписката на младежи, живущи в района, които се обединиха в защита на спортната площадка и реконструкцията и се съобразиха само с подписката на пенсионерите.



Виж коментарите (30)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 17
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).