Марин Димитров: Боксьорите ще получат премиите си за ЕП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:58 / 03.08.2006
545
Боксьорите, спечелили медали на Европейското първенство в Пловдив миналия месец, ще си получат премиите за тях, след като новото ръководство на Българската федерация по бокс (БФБ) получи съдебна регистрация.
Това съобщи на пресконференция днес президентът на БФБ Марин Димитров. Той поясни, че очаква до десет дни съдът да регистрира новото ръководство на федерацията, избрано на проведеното на 29 юли отчетно-изборно събрание в хотел Амбасадор в София. С решение на управата за спечелен златен медал боксьор получава 20 000 лева, за сребърен медал - 15 000 лева, а за бронзов медал - 10 000 лева.

Марин Димитров добави, че хората от спортно-техническия щаб на боксьорите, извоювали медали, ще бъдат наградени със суми до 70 процента, които ще вземат състезателите.

Марин Димитров отново припомни, че Европейското първенство в Пловдив и протекло много добре. Ръководители на Европейската боксова федерация са предложили на Българската федерация Пловдив да стане домакин на Световно първенство.

"Отказах, защото не срещаме подкрепа от държавата. Успяхме да се справим с организацията и провеждането на шампионата благодарение на голямата помощ, оказана ни от Международния технически панаир и община Пловдив", поясни Марин Димитров.

Той каза още, че занапред в Българската федерация по бокс ще има технически директор, който заедно с изпълнителния директор ще се занимават с организационните проблеми и състезанията от вътрешния и международния календар.

По този начин ще бъде създаден солиден вътрешен контрол. През септември ще се проведе турнир по бокс за купата на България.

Информацията е на sportni.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 29


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).