Узунов хвърли светлина около положението в Локомотив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
14:17 / 10.08.2006
1525
По инициатива на Атанас Узунов, вчера се проведе среща между него, старши- треньорът Аян Садъков и фенове на Локомотив Пд. Сред тях бяха представители на фенклуба, бизнес-групата към него, както и на различни фракции и прослойки на черно-бялата общественост. Лично председателят на фенклуба Диян Колев уточни, че тази среща не е за да се търси сметка за нищо, а просто да се хвърли светлина върху ставащото в любимия отбор.

"Немога да кажа каква е структурата, но такава ще има. Този отговор трябва да ви говори достатъчно." отговори Атанас Узунов по тази тема. Яснота по въпроса ще има в началото на септември, а дотогава е ясно, че изп. директор и президент ще е Емил Наков, собственик и издръжка - Александър Тасев. Атанас Узунов ще се грижи за всичко организационно и реално ще движи всичко в клуба. "Нещата, които искам да се променят не са малко. Нужно е търпение, тъй като нищо не става с магическа пръчка." продължи Узунов.

Главен мениджър ще е Иван Маринов. Зад него действат хора във всяка част на страната и съседните на България страни, чиято работа е да му докладват за таланти, които той да изгледа лично и да прецени, дали да предложи на старши- треньорът на представителният тим. "Знам, че някои от вас сигурно не са свикнали или им е болно, че не гледаме този Локомотив, който бе през последните години, но започнахме работа, така както се действа в редица български и европейски клубове. Ще работим с млади и перспективни момчета, които да продадем през граница. Разбира се можете да бъдете сигурни, че всеки ще даде нужното на Локомотив ПД и ще играе с черно-бялата фланелка поне 2-3 сезона, преди да бъде продаден. Така че нужно е търпение от ваша страна. На въпроса кой ще носи отговорността, при провалена селекция мога да цитирам г- Тасев. "СОБСТВЕНИКЪТ". Именно той ще поеме вината, защото той има последната дума за всеки един трансфер. Иначе задачата за намиране на футболисти е ицяло на главния мениджър, и на спортно-техническият щаб на Локомотив." съобщи най-добрият ни международен ексарбитър.

"Смятам, че съм избрал най-доброто, от това което ми се предложи това лято. " бе мнението на Аян Садъков. "Все пак трябва да се следва политиката на клуба и мисля че го правим. Вярно е не са много, но имаме и играчи, около които да израстват младите. В крайна сметка помня как през 80-те години аз като млад футболист бях заобиколен от съотборници на моята възраст и нямаше почти никакви опитни играчи. Така, че аз имам думата за трансферите в Локомотив, но не и за изходящите такива. Ръководството най-добре решава с кой можем да се разделим и при какви условия. Моята задача е да работя, с момчетата които имам."

Ръководителите разясниха и една от мистериите - защо клубът даде Марко Илич на кръвния враг, дни преди началото на първенството. "Това, което се писа не отговаря на истината. Марко Илич напусна клуба като свободен агент, а това че той е избрал Ботев Пд няма нищо общо с нас. Той не е нито продаден, нито предстъпен от наша страна." коментира Атанас Узунов. Клубът се е разделил със сърбина, както и с чернокожите Дино Езе и Марссел Еламе, защото няма как да се задържат досегашната бройка чужденци, тъй като от 15 май БФС разпореди всеки клуб да има не повече от 3ма футболисти извън държавите от Европейския съюз.

В същото време стана ясно, че Даксон да Силва ще бъде картотекиран след мача с ЦСКА и ще бъде готов за домакинстовто със Славия. Играчите на Конелиано Ангел Йошев и Румен Горанов все още нямат яснота докога ще бъдат уредени с картотеки. Всичко зависи от БФС, а ръководството на Локомотив Пд ги считат за сигурни свои попълнения.
Въпросът с Владислав Златинов също бе повдигнат. Без значение бъдещето му в Локомотив обаче се стигна до извода, че старши-треьнорът Аян Садъков е в готовност да не се ползва от услугите му. "Самият факт, че той е наш футболист, а си позволява да говори за вестниците като играч на ЦСКА ясно показва защо не трябва да правим важен въпросът с неговото бъдеще в клуба. Щом живее с мисълта, че е футболист на ЦСКА, аз това немога да го променя." бе мнението на Атанас Узунов.

Атанас Узунов: "През всичките тези година и половина, през които бях в националния отбор, аз не се бях отдалечил от Лаута. Сега имам възможност да движа всичко около клуба. Дал съм си дума до мачът с Берое този стадион малко от малко да заприлича на място, на което да ни е добре на всички нас. Мога да ви разведя из канцелариите и кабинетите, за да се уверите, че тук се работи на пълна пара. Имаме нови компютри и интернет достъп. До края на зимата трябва да поправим покрива на главната трибуна, за да не чакаме да се случи нещо лошо с някой. Реално се харчат солидна цифра пари от бюджета на клуба, но това го правим, за да придадем на стадиона един добър вид. Предстои пускането на тоалетните, за да се чувстват феновете като бели хора повреме на мачове. С журналистите смея да кажа, че от 2 седмици нямаме проблем, тъй като се разбрахме за техните проблеми. Монтирахме лампи и монитор в залата за пресконференции, разбрахме се и по какъв начин да се усведомяват за всичко около отбора. В тази връзка отговарям и на друг ваш въпрос, относно връзката на феновете с клуба. Мисля, че Стоян от фенския сайт е наясно с това, което трябва да се прави и ще му оказваме пълно съдействие, така че да е всичко в реда на нещата. "

Вестник "Труд" излезе със заглавие към вечаршна дата, в която твърдеше, че играчите на Локомотив Пд ще получат с два пъти по-големи заплати. "Да определено заплатите им ще бъдат увеличени, но е силно казано, че ще биват удвоявани" съобщи главният секретар.


На срещата присъстваше Иво Стойчев - фен на черно-белите, работещ като юрист-консулт към общината. По негови думи на 1 юли е влязъл закон за концесиите, който проточва сроковете за отдаването твърде много. Така според наредбата концесията може да се проточи в рамките на 9 месеца до 1 година.

Атанас Узунов обаче съобщи клубните намерение по този въпрос: "Клубът е в готовност да вземе стадионът и да започне реконструкцията му. Имаме плановете, имаме и договорките от италианска страна. Септември месец очакваме сесията за отдаване на стадионът, за да има повече яснота." На въпросът колко продадени билета са отчетени за последния мач с Рилски спортист, Наско Узунов призна, че цифрата е два пъти по-малка от реалните зрители, наблюдавали срещата. "Фирмата, отговаряща за пропусквателния режим преди футболните срещи вече няма договорни взаимотношения с нас. Сега пред нас седи въпросът за смяна на този режим. Сега умуваме над идеята да сложим пълна електроника, която да изключва възможността кой да е да влезе без да си купи билет." Узунов обеща да задвижи и въпросът с абонаментните карти, както и да позволи достъпа с тях до източната трибуна, а закупилите си билети да не бъдат допускани до главната трибуна.

До мачът с Берое централната ложа ще се сдобие с нови седалки, а като идея, която е взаимствал от посещението си в Италия Атанас Узунов е решен на децата от ДЮШ да им се издават специални карти и така на всеки един мач на мъжете, от най-малките до най-големите юноши да присъстват с еднакво клубно облекло на централната трибуна.

"Имахме среща с хората, отговорни за ДЮШ и тя продължи повече от 3 часа. Наше мнение - и мое и на Аян и на шефът на школата - Стефан Генов е, че след Гонзо ние нямаме футболист, който да се е наложил в мъжкия отбор, с някои условности към днешна дата. Затова стигнахме до извода, че от тези подобия на терени, футболист ние трудно ще извадим. Затова решихме едиствено Старшата възраст да тренира на Лаута. Останалите ще се разпределят по игрища, които в момента изчистваме. Децата ще пътуват с втория ни автобус до игрищата в Скутаре, Горно Водене, Прослав... Задачата ни е да утвърдим 4 игрища, на които нашие юноши да тренират при по-добри условия." съобщи Атанас Узунов.


Виж коментарите (26)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).