Атанас Узунов: ДК проявява двоен стандарт към клубовете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (138)
16:16 / 16.08.2006
2052
"Дисциплинарната комисия на БФС проявява двоен стандарт спрямо клубовете", заяви генералният секретар на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов.

Изказването му бе по повод днешното решение на Комисията - Локомотив (Пловдив) да играе два домакински мача без публика да плати 3000 лева глоба. Причина за санкцията е, че по време на гостуването на "черно-белите" на ЦСКА в неделя е бил ударен полицай.

"Решението на Дисциплинарната комисия е пристрастно в наша вреда. Аз присъствах на заседанието, момчето, за което бе обявено, че е хвърлило камъка по полицая - също. Явно обаче от Комисията бяха решили да ни накажат. С действията си функционерите на БФС обаче показаха, че проявяват двоен стандарт. За по-малките клубове извън София има санкции, а за Левски и ЦСКА няма. Припомних им за ексцесиите между двата столични тима в мача за Суперкупата, но нищо. Всичко е било решено предварително. Сега искам от БФС да ми кажат как в събота да спра 10 000 разярени фенове, който ще дойдат на стадиона за мача със Славия. Надявам се Изпълкома на БФС да отмени наказанието".

Емил Наков, президент на Локомотив (Пловдив): "Ако от БФС не искат да участваме в първенството на "А", да ни го кажат в прав текст и ще напуснем. Недоумявам как от футболния съюз могат да вземат подобно решение. Това е върхът на простащината. Наказаха ни четирима членове на Комисията и един пиян делегат. Питам аз, човек ли трябваше да бъде убит по време на ексцесиите между феновете на ЦСКА и Черно море на финала за купата на България, за да бъдат предприети адекватни мерки и да се стигне до наказания. Явно от БФС мерят с различен аршин. Сега за предстоящия мач със Славия, след като ще бъде без публика, нито ще пускаме билети в продажба, нито пък ще ангажираме полиция за охрана. Ако дойдат обаче фенове и поискат да влязат на стадиона, аз няма да ги спра. Нека БФС се занимава в решаването на този проблем.

Константин Думанов, член на фенклуба на Локомотив(Пловдив): "Наказанието на Локомотив (Пловдив) е конюнктурно. То е без никакви доказателства. Явно някои функционери в БФС се опитват да се харесат на началниците си. Ще стане страшно, когато феновете дойдат в събота и поискат да влязат на стадиона".


Виж коментарите (138)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).