Стоян Колев: Не съм побойник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (214)
14:12 / 29.08.2006
3411
Загубата от Ботев в дербито опъна нервите на вратаря на Локомотив Стоян Колев. Националът заяви, че повече не иска да пази за тима. Веднага след мача пък се тиражираха слухове, че Колев е набил в съблекалнята защитниците Георги Самокишев и Алекс. Вратарят внесе яснота по въпроса за "7 дни спорт".

- Г-н Колев, появи се информация, че след дербито с Ботев сте се нахвърлили върху съотборниците си Самокишев и Алекс. В някои публикации се говореше за физическа саморазправа. Каква е истината?

- Това са пълни глупости. Не знам кой разпространява подобни неща. Съблекалните за гости на стадион "Христо Ботев" са две. След мача аз бях сам в едната. Не съм казал нищо на никого. Дори не видях Самокишев и Алекс.

- На терена обаче видимо се ядосахте на Самокишев.

- Така беше, но отправих само една реплика. Но е абсурдно да се твърди, че съм се карал. За Алекс пък изобщо и дума не може да става. На момчето му е трудно, все пак идва от друга държава.

- Случвало ли ви се е някога да се биете в съблекалнята?

- Никога. Може да сме си казвали понякога остри думи със съотборници, но това е нормално.

- Има ли разделение на стари и млади в Локомотив?

- Няма. Ние сме задружни, както преди. Излизаме семейно, нямаме проблеми помежду си.

- След дербито обявихте, че не искате повече да играете, още ли сте на това мнение?

- Наистина казах това. Не виждам смисъл да се излагам. Губим взети мачове след безобразни грешки. Това са детински работи. И не става въпрос само за дербито с Ботев. Така беше и в контролите и мачовете от началото на сезона. Всички ни бият. Искам да се развивам, а не да тъпча на едно място.

- Обадиха ли ви се вече от ръководството?

- С никого не съм говорил. Това вероятно ще стане утре (б.р. - днес), когато сме на тренировка. Самият аз не знам какво да правя. Но не искам нещата да продължават по същия начин.

- Какво си говорехте на почивката в съблекалнята?

- Казахме си, че с оглед на играта не трябва да имаме проблеми. Бяхме с 2-3 класи над Ботев. После нещата изведнъж се обърнаха. А мачът си беше наш. За първи път от много години Ботев се бяха предали още от самото начало. Не влизаха зверски, бяха плахи. А ние, вместо да ги разбием, ги съживихме.

- И прекъснахте серия от 9 години, в които Ботев не е побеждавал Локомотив.

- Щяхме да продължим добрата традиция, но се бихме сами.

- Коментарът ви за уличната война между феновете?

- Разбрах чак след мача какво е станало. Публиката в Пловдив е много темпераментна. На стадиона атмосферата бе неописуема. Ние обаче явно не заслужаваме такава публика.

- Как мина денят ви след загубата?

- Бях много ядосан. Изключих телефоните и отидох на риба. Не исках да говоря с никого.

- Не сте ли изнервен от проваления трансфер в Тревизо?

- Явно състоянието ми не е толкова стабилно, но гледам да си върша работата професионално. Все пак имам договор с Локомотив и от мен се иска да тренирам съвестно и да играя.

- През миналата година клубът имаше финансови проблеми, сега каква е ситуацията?

- Сега нямаме такива проблеми. Получихме всичко, което трябваше
Явно нагласата на футболистите обаче е друга, защото не играем добре.

- Докъде могат да стигнат този сезон българските отбори в евротурнирите?

- Определено Левски постигна голям успех, като се класира в групите на Шампионската лига. Дано да се представят на ниво. За съжаление към останалите отбори жребият не бе благосклонен. На ЦСКА, Литекс и Локо (Сф) ще им е трудно, но се надявам да успеят да влязат в групите на УЕФА.

- Флорентин Петре от ЦСКА се закани, че румънците ще изядат България в предстоящата квалификация. Толкова ли е страшен съперникът?

- Нормално е да се заканват. Важното е обаче какво ще говорят след мача. Да не стане така, че да ги изядем ние. Нашите национали се представят добре в клубовете си, шансовете им за победа са доста добри.



Виж коментарите (214)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).