Строителят на "Лаута": Общината трябва да спре поръчката за централната трибуна, очаквам нова процедура

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:07 / 02.11.2023
8860
До средата на следващата година старозагорската фирма "Рудин“ ще приключи изграждането на Трибуна Спортклуб на стадион "Локомотив“ в Пловдив.

"До момента са изградени и въведени в експлоатация две трибуни. Изграждаме третата, която ще завършим напълно до средата на 2024 година, тоест предсрочно. Това съобщи за divident.eu инж. Живко Желев, съсобственик в "Рудин“ ООД.

Ангажиментът на "Рудин“ е за построяването на трите трибуни - "Бесика“, "Южна“ и "Спортклуб“. Общият капацитет на трите трибуни е 10 000 места.

Ръководството на "Рудин“ очаква през следващите месеци да бъде обявен и търг за изграждане на централната трибуна, която ще даде пълния облик и категория на стадиона.

"Надявам се да спечелим тръжните процедури и да завършим цялостно комплекса“, допълниха от старозагорската строителна компания. 

След като към средата на 2024 г. "Рудин“ завърши третата трибуна, стадион "Локомотив“ в Пловдив ще отговаря на категория 3 на УЕФА, което означава, че могат да се играят мачове до групите на Шампионска лига.

"На първо време очакваме да се прекрати старият търг, който община Пловдив обяви за изграждане на четвърта трибуна и довършване на стадион "Локомотив“. Той се обжалва пред ВАС. Жалбата в КЗК е за тръжните условия и методиката за определяне на критериите в търга. Очакванията са Община Пловдив да обяви нова процедура", каза още Живко Желев.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).